Afbeelding

'Wandelen voor Water', kinderen helpen kinderen aan veilig drinkwater

Algemeen 295 keer gelezen

BOXMEER | Na een succesvolle deelname aan Wandelen voor Water in 2017 gaan veel leerlingen van de groepen 7 en 8 opnieuw de uitdaging aan: zes kilometer wandelen met zes liter water in een rugzak. Dit om te ervaren hoe dat is voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden die dagelijks water moeten halen voor de hele familie en om geld in te zamelen voor het waterproject van Stichting Namelok in Kenia. De mensen in Kenia graven zelf een waterput, stichting Namelok plaatst vervolgens een waterpomp.

Aan het evenement Wandelen voor Water doen de volgende basisscholen uit de regio mee: Leander uit St. Anthonis en Ledeacker (donderdag 21 maart), Bakelgeert uit Boxmeer (vrijdag 22 maart) en De Zonnewijzer uit Westerbeek (vrijdag 29 maart). 
In 2017 lukte het de scholen om enkele waterpompen bij elkaar te lopen. Voorafgaand aan de wandeling vertellen Ferdi en Inge van stichting Namelok op school over de werkzaamheden in Kenia en geven ze uitleg over de wandeling.

In totaal doen er in de weken rond 22 maart 2019 (VN Wereld Water Dag) zo'n 30.000 kinderen van de groepen 7 en 8 van meer dan 500 basisscholen uit het gehele land mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant