Jackelien Vink en Dennis van Diest.
Jackelien Vink en Dennis van Diest.

Jackelien werkt bij Bronlaak: 'Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk'

Zakelijk 2.243 keer gelezen

OPLOO | Wie Jackelien Vink (24) spreekt over haar werk, wordt begroet met een flinke dosis enthousiasme en plezier. Sinds 2016 werkt de Venrayse bij woon-werkgemeenschap Bronlaak in Oploo als persoonlijk begeleider. Een uitdagende baan waar ze elke dag veel voldoening uit haalt.

Bij woon-werkgemeenschap Bronlaak wonen en werken permanent 200 mensen met een beperking op een landgoed in het Brabants Landschap 'de Peel'. Naast de woongelegenheid op het terrein beschikt Bronlaak over buitenhuizen die in en rondom Sint Anthonis te vinden zijn. Voor een van deze buitenhuizen, 'De Verbinding', is Jackelien samen met collega's verantwoordelijk. Ze dragen de zorg voor het dagelijkse reilen en zeilen van de zes bewoners in de leeftijd van 19 tot 43 jaar. "Geen dag is hetzelfde", zegt Jackelien met een lach. "Ik hoef me nooit te vervelen." Bij Bronlaak staat de ontwikkeling en het welzijn van bewoners voorop. Zo worden er elk jaar doelen en droomwensen besproken. "Dat kan van alles zijn, zo hebben enkele bewoners als droomwens om zelfstandig te kunnen wonen. Een groter doel waar we in kleine, behapbare doelen naartoe werken. Het is mooi om te zien als ze hun doel halen", vertelt Jackelien. Voor een nieuwe bewoner wordt toegevoegd aan een groep, wordt deze gematcht. "Er wordt gekeken of ze in de groep passen en het er naar hun zin hebben. Ze wonen, leven en werken samen en dat moet natuurlijk bij elkaar passen", zegt Dennis van Diest, teamcoördinator bij Bronlaak. De bewoners werken op het terrein van Bronlaak in de diverse werkgebieden of hebben een baan buiten het terrein. Dennis: "Ze willen graag hun eigen waardevolle bijdrage hebben aan de maatschappij. Bij Bronlaak hebben we verschillende werkgebieden. Van ambachtelijke tot dienstverlenende. Er is onder meer een pottenbakkerij en enkele bewoners onderhouden het nabijgelegen bos. We zoeken werk dat bij de persoon en zijn of haar vraag en kwaliteiten past. Denken vanuit de talenten en willen deze ontwikkelen." Volgens Jackelien is het handig om als persoonlijk begeleider het overzicht te kunnen bewaren en creatief te zijn in het bedenken van oplossingen. "Er doen zich af en toe situaties voor waar het makkelijk is als je snel creatieve oplossingen kunt bedenken. En natuurlijk je lach meenemen. Vrolijk zijn. Je zorgt er mede voor dat de bewoners lekker in hun vel zitten. Dit is helaas niet altijd het geval en het hoort bij je beroep om dit te signaleren. Verder is het goed om een open blik te hebben zodat je de kansen ziet en kunt benutten van de bewoners." Jackelien heeft haar draai helemaal gevonden bij Bronlaak. "Bronlaak is een fijne plek om te werken. Als ik ergens mee zit kan ik dit altijd met collega's bespreken. Iedereen is benaderbaar, van de teamcoördinator tot de algemeen directeur. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en haal er veel voldoening uit!"

Interesse om ook te werken bij Bronlaak? Kijk dan op www.deseizoenen.org/bronlaak/ voor de actuele vacatures of kom een kijkje nemen bij Bronlaak. Het functiehuis binnen de zorgorganisatie is gelijk aan die van andere reguliere zorgaanbieders in de regio. Op de vacatures kan gereageerd worden tot zondag 31 maart.

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant