Klooster Graefenthal is met Pasen open.
Klooster Graefenthal is met Pasen open.

Beleef de b(l)oeiende Middeleeuwen op Klooster Graefenthal

Algemeen 506 keer gelezen

GOCH | Klooster Graefenthal bij Goch net over de grens gaat van 20 toten met 22 april voor een paar dagen terug naar de Middeleeuwen!

Het is het jaar 1286. Het Klooster is in handen van een van de machtige Graven van Gelre. De nonnen leven er in luxe, de invloed van het Klooster strekt zich uit over de wijde omgeving en iedere heer van stand moet hier een keer geweest zijn. Duik mee in een weekend vol middeleeuws vertier!
Dit jaar staat er iets unieks te gebeuren. Striptekenaar Danker Jan Oreel heeft een stripboek over de spannende geschiedenis van Klooster Graefenthal gemaakt! Op de Graefenthaler Paasmarkt kun je alvast een exemplaar bekijken en aanschaffen. De tekenaar maakt live karikatuurtekeningen.

Kinderen
Voor kinderen is er uiteraard ook een heleboel te doen. Beleef hoe ridders strijd voeren in de slag om het Klooster, lach om de nar met zijn gekke trucjes, oefen met zwaardvechten, boogschieten of ringsteken, bak een lekker stokbroodje op het vuur of knutsel iets van vilt.
Tickets kosten 7 euro. Kinderen van 5 tot 12 jaar 3 euro. Studenten en senioren 5 euro. Kinderen tot vier jaar gratis. Een familiekaart (twee volwassenen en drie kinderen kost 20 euro. Kloster Graefenthal ligt aan Maasstrasse 50 in Goch. Geopend op 20 april van 11.00 tot 22.00 uur, 21 april van 11.00 tot 21.00 uur en 22 april van 11.00 tot 18.00 uur. Info op www.kloster-graefenthal.de.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant