De afsluitende 'raadsvergadering' van het project Jongeren en Politiek in de gemeente Gennep. (archieffoto)
De afsluitende 'raadsvergadering' van het project Jongeren en Politiek in de gemeente Gennep. (archieffoto)

Leerlingen Elzendaal buigen zich over politieke kwesties

Onderwijs 165 keer gelezen

GENNEP | Het Elzendaalcollege en gemeente Gennep houden van 16 tot en met 19 april 'Jongeren en Politiek', een project dat 16 jaar geleden op initiatief van de Gennepse politiek is gestart. Bij het project krijgen leerlingen een politiek vraagstuk voorgelegd en maken op gemeentelijk niveau kennis met de politiek.  

De derdejaars mavo-, havo- en vwo-leerlingen gaan dit jaar aan de slag met het thema 'Met een gezonde jeugd naar een gezonde toekomst'. De jongeren stellen een advies op over een locatie en het inrichten van een beweegplek voor jongeren in de directe omgeving van het Elzendaalcollege in Gennep-Zuid. De invalshoeken die ze onderzoeken liggen binnen het gebied van ruimtelijke ordening/veiligheid, sport en (positieve) gezondheid, haalbaarheid/financiën en draagvlak. Lokale politici begeleiden de jongeren. 
 
Raadsvergadering en afsluiting
Hoogtepunt van de projectweek is de raadsvergadering op donderdag 18 april. De leerlingen verdedigen dan hun standpunt in de raad en debatteren onder leiding van burgemeester Peter de Koning van gemeente Gennep. Op vrijdag 19 april evalueren de leerlingen hun werkzaamheden van de projectweek en presenteren de groepen hun plannen en de totstandkoming ervan aan Hayke Veldman, lid van de Tweede Kamer namens de VVD.  
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant