Aanwonenden van de N264 in Sint Hubert klagen over overlast. (foto: SK-Media)
Aanwonenden van de N264 in Sint Hubert klagen over overlast. (foto: SK-Media) Foto: SK-Media.nl

"Doortrekken A77 oplossing drukte N264"

Algemeen 2.036 keer gelezen

SINT HUBERT | Een meerderheid (ruim 73 procent) vindt het terecht dat inwoners van Sint Hubert klagen over de grote verkeersdrukte op de N264 die recht door het dorp loopt. Dat blijkt uit een raadpleging van TipLandvanCuijk; een burgerpanel van De Maas Driehoek en onderzoeksbureau TopOnderzoek. "Het is een schande wat deze mensen elke dag te verwerken krijgen", schrijft iemand.

"De N624 is veel drukker geworden sinds de rondweg in Haps is aangelegd", schrijft een ander. Veel respondenten verbazen zich ook over de besluitvorming. "Dit alles is een voorbeeld van een slechte samenwerking tussen de gemeenten Cuijk en Mill", laat iemand weten. "Toen in Haps over de rondweg gepraat werd en Sint Hubert gevraagd werd om gezamenlijk op te trekken, vond men dat niet nodig", schrijft een ander. Zo'n driekwart van de deelnemers van de raadpleging vindt dan ook dat de provincie extra geld moet vrijmaken voor een goede oplossing.
Mogelijke oplossingen voor de drukte worden massaal aangedragen. Het meest genoemd (62 procent) is het doortrekken van de A77 van Haps naar Uden. Een andere optie, een rondweg rondom Sint Hubert, wordt door 38 procent van de respondenten als goede oplossing gezien. Twintig procent vindt dat vrachtwagens uit het dorp geweerd moeten worden. Maar daar is niet iedereen het mee eens: "Als er veel kilometers omgereden moeten worden, is dat slecht voor het milieu."
Wil je ook meepraten over hete hangijzers in de regio? Meld je dan aan voor het panel op
www.tiplandvancuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant