Jens Hoenselaar (links) en Mathijs van Gaal. (foto en tekst: Aileen van Tilburg)
Jens Hoenselaar (links) en Mathijs van Gaal. (foto en tekst: Aileen van Tilburg)

Jens (23) en Mathijs (56) starten nieuw zorginitiatief

Algemeen 2.247 keer gelezen

SINT ANTHONIS / BOXMEER | Er is een bijzonder, nieuw zorginitiatief van start gegaan in de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer. Mathijs van Gaal (56) en Jens Hoenselaar (23) zijn onder de welbekende naam Tante Sjaan hun individuele thuisbegeleiding opgestart. De eerste cliënt is sinds kort een feit en van Jens en Mathijs mogen er veel volgen. "Wij helpen mensen hun persoonlijke doelen te bereiken."

Het duo heeft beide een achtergrond in de zorg. Jens werkt parttime bij Dichterbij als woonbegeleidster en Mathijs werkte jaren in de psychiatrische zorg en is zorgverlener en mede-eigenaar van dagbesteding Tante Sjaan in Sint Anthonis. Jens: "We zijn een hele goede combinatie. Ik kom net van school en heb een frisse blik en Mathijs heeft zoveel jaar ervaring, daar kan ik veel van leren."
"Mensen blijven steeds langer thuis wonen en het duurt vaak ook langer voordat ze naar een dagbesteding gaan", vertelt Mathijs. "Wij willen deze mensen begeleiding aan huis bieden." Jens vult aan: "We helpen en ondersteunen mensen thuis bij hulpvragen die ze hebben. Dat zijn geen huishoudelijke taken en ook geen zorgtaken. Wat wij willen, is mensen helpen hun doelen te bereiken. Een doel kan zijn om naar een dagbesteding te gaan. Dan gaan we samen met een cliënt kijken welke locatie bij hem of haar past." Mathijs: "Maar we begeleiden niet alleen ouderen, ook jongeren vanaf 21 jaar kunnen bij ons aankloppen. Zelf heb ik een posttraumatische stressstoornis opgelopen bij mijn werk in de psychiatrie. Daar ben ik voor behandeld, maar eenmaal weer thuis, viel ik in een zwart gat. Ik had het fijn gevonden als er thuis begeleiding was geweest."
Om in aanmerking te komen voor de individuele begeleiding van Jens en Mathijs moeten mensen een WMO-indicatie hebben. Er zijn contracten gesloten met de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis. "Heb je een hulpvraag? Klop vooral bij ons aan. Wij kunnen je sowieso helpen om de juiste weg naar de instanties te vinden", besluiten Jens en Mathijs. Meer info op www.tantesjaan.nu of bel 06-30897475 (Jens) of 06-21691030 (Mathijs).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant