De Romeinendag in Cuijk was voorgaande jaren een succes. (archieffoto)
De Romeinendag in Cuijk was voorgaande jaren een succes. (archieffoto) Foto: .

Terug naar de Romeinse Tijd in Cuijk op 11 mei

Algemeen 541 keer gelezen

CUIJK | Ben jij ook geïnteresseerd in de Romeinen? Wil je meer weten over de Romeinse geschiedenis van Cuijk? Of heb je gewoon zin in een leuke, actieve middag? Kom dan op zaterdag 11 mei naar het archeologisch centrum van Cuijk voor de Romeinenmiddag.

De middag wordt gehouden van 12.00 tot 16.00 uur rondom het archeologisch centrum in Cuijk.

Er is van alles te bleven. Ze kan er flink gelachen worden om Keizer Valentinianus. Hij loopt rond met zijn soldaten en verwacht hoog bezoek. Liever griezelen? De Romeinse zieners voorspellen de toekomst van de bezoekers aan de hand van, schrik niet (!), de ingewanden van een dier.

Uiteraard zijn er ook Romeinse schatten uit de Cuijkse bodem te bewonderen. Bezoekers kunnen zich ook even archeoloog wanen en zelf schatten opgraven. De creatievelingen kunnen een Romeinse verrassing knutselen voor Moederdag.

Er is ook veel te leren. Zo is er een interessante lezing over de Romeinse geschiedenis van Cuijk. Nog meer weten over het rijke Romeinse verleden van Cuijk? Doe dan mee met de speurtocht door het centrum. Daarnaast kunnen bezoekers ook zien en ruiken hoe men in die tijd parfum maakten.

Wil jij je ook voor even een Romein voelen? Trek dan een van de Romeinse tunieken aan (of kom zelf verkleed!) en ga op de foto.

Slenter lekker langs de kraampjes en ervaar de sfeer van Ceuclum. Uiteraard zijn er ook lekkere drankjes en hapjes volgens Romeins recept verkrijgbaar.

Oproep
Alle basisschoolleerlingen wordt gevraagd om een Romeins vaandel te knutselen en deze in te leveren tijdens de Romeinenmiddag. Bij inlevering ontvang je een leuke attentie. Voor meer informatie kijk op de website www.cuijk.nl.

Meer info
De Romeinenmiddag in Cuijk is onderdeel van de Nationale Romeinenweek die van 4 tot en met 12 mei wordt georganiseerd. Het thema dit jaar is 'de Romeinse vrouw'. De Cuijkse Romeinenmiddag speelt hier op verschillende manieren op in. Ook wordt aangesloten bij het 'Moederdagshoppen' dat wordt georganiseerd door de centrumondernemers. Meer informatie over het Cuijkse programma volgt binnenkort op deze gemeentepagina en op www.cuijk.nl. Wil je weten wat er nog meer in de landelijke Romeinenweek wordt georganiseerd, kijk dan op www.romeinenweek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant