Oelbroeck in Sint Anthonis.
Oelbroeck in Sint Anthonis. Foto: .

Gemeente Sint Anthonis: "Inwoners mogen niet de dupe zijn van sluiting Oelbroeck"

Algemeen 718 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De vrijwilligers van MFC Oelbroeck in Sint Anthonis lieten eerder deze week weten hun taken per direct neer te leggen. Kort daarna volgde ook het bestuur, waardoor het gemeenschapshuis de deuren noodgedwongen moest sluiten. Reden van het opstappen van zowel de vrijwilligers en het bestuurd is dat zij het niet eens zijn met keuzes die de gemeente heeft gemaakt. De gemeente laat op haar beurt in een verklaring weten: "Wij vinden dat Oelbroeck beschikbaar moet blijven voor alle inwoners."

"Wij voelen ons als gemeente verantwoordelijk om te zorgen dat onze inwoners, de gebruikers van Oelbroeck, niet de dupe worden van de keuze van het bestuur van Oelbroeck om per direct te stoppen", aldus wethouder Huub Bellemakers in reactie op de brief die het bestuur van Oelbroeck naar de gemeente stuurde. 
 
"Zoals afgesproken, liet de gemeente op verzoek van het bestuur van Oelbroeck weten wie het beheer per 1 mei zou overnemen, wat noodzakelijk was omdat het bestuur het beheer slechts tot 5 juli zou voortzetten. Ondanks grondige pogingen om contact te krijgen met het bestuur van Oelbroeck – maar tevergeefs – liet het bestuur per brief aan de gemeente weten haar taken per direct neer te leggen, de deuren per direct voor iedereen te sluiten en het gebouw per direct terug te geven aan de gemeente. De gemeente betreurt het ontzettend dat het bestuur van Oelbroeck hiervoor kiest en dat gebruikers onaangekondigd voor een gesloten deur staan. Uit de vele meldingen van inwoners blijkt dat velen niet geïnformeerd zijn door het bestuur van Oelbroeck over het sluiten van de deuren."

De gemeente vervolgt in de brief: "Zo lijkt een avond ten behoeve van Alpe d'HuZes plots geen locatie te hebben, waarvan de opbrengsten volledig naar KWF gaan. Zo mist Sint Cecilia plots de gelegenheid om te repeteren voor een optreden in mei. En ook het dagelijks gebruik door alle inwoners ligt stil. De afspraak was dat het bestuur tot 5 juli zou voortzetten, waarna een georganiseerde vervanging de rol op zou pakken."

Ze besluiten: "Vanuit de gemeente zijn afspraken nagekomen en zijn raadsbesluiten leidend geweest. Nu het bestuur van Oelbroeck deze keuze heeft gemaakt, gaat de gemeente per direct oplossingen in werking zetten om deze tegenslag voor de inwoners recht te zetten, zodat iedereen zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van Oelbroeck. De dansgroep die morgen gebruik zou maken van Oelbroeck? Die gebruikt morgen de hal van het gemeentehuis."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant