Ingezonden brief.
Ingezonden brief. Foto: Martijn Schwillens

Ingezonden brief van 'een vriend van Sint Anthonis'

Algemeen 868 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Via een oproep op sociale media ben ik afgelopen donderdag 2 mei wezen luisteren omtrent de problematiek omtrent het MFA / MFC Oelbroek in Sint Anthonis. Met deze avond werd het me duidelijk dat dit gelopen proces in een patstelling is gebracht. In de krant was er berichtgeving, op social media werd het een slag erger. Op uitnodiging van ben ik hier toch nog even het verhaal gaan aanhoren. Toen ik er naar toe fietste dacht ik nog: hier is geen eer aan te behalen, wordt het een vuilmakerij? Maar ik werd verrast.

Op deze avond werd het proces duidelijk gepresenteerd, zonder kwetsend op te treden naar het bestuur, vrijwilligers en gemeente. Waarvoor respect voor de initiatiefnemers genoemd "De vrienden van Sint Anthonis". Op deze avond werd er een duidelijk signaal afgegeven. Door de patstelling werden de gebruikers en inwoners van Sint Anthonis de dupe van het relaas.

Alles wat mis kon gaan is rondom Oelbroeck gebeurd. Noem het maar de Wet van Murphy. Er zijn in de afgelopen 4 jaar plannen gemaakt. Misschien een beetje ambitieus, maar wel met een duidelijke visie. Visie op vlak van duurzaamheid, toekomstbestendigheid en als doel het verbinden van de inwoners van Sint Anthonis. Na een slechte start is het MFC ook gelukt om met de inzet van vele vrijwilligers en inwoners een koers gevoerd om de exploitatie uit de rode cijfers te krijgen. Op deze avond werd dit alles oprecht een eerlijk toegelicht.

Verder werd er donderdag een duidelijke oproep gedaan. En ik was blij te zien dat vanuit alle partijen uit onze gemeenteraadsleden aanwezig waren. De vertegenwoordigers uit onze gemeenteraad die door de inwoners zijn gekozen, hebben een taak over het beoordelen van het functioneren van het college van Burgemeester en Wethouders. Dit is hun taak omwille van onze stem.

Mijn oproep aan de individuele raadsleden was het volgende:We zijn op de vooravond van het huwelijk met de herindeling met Boxmeer en Cuijk. Met de fondsen zoals vitale kernen of dorpsinvesteringsfondsen creëren jullie onbedoeld een ongelijk speelveld. Daarbij vergeet men de beste vrienden op het "vrijgezellenfeest" uit te nodigen. Laat de coalitievorming los en denk na waarom iemand als inwoner voor jullie stem heeft gekozen. Vergeet even de politieke kleur die je hebt: laat deze even los, en ga aan de slag met de stem van de inwoners waardoor je in de gemeenteraad bent gekomen.

Ondertussen heb ik begrepen dat er excuses zijn aangeboden. Welke ook niet meer dan terecht zijn. Gemeente en Oelbroeck gaan weer met elkaar in gesprek. Het zal een mooi zijn als de gemeente als symbool maandagochtend het pand met de vrijwilligers de sleutel weer in het slot steekt om het pand te openen.

Ik als oude hard-rock fan heb ooit eens mijn 1ste CD gekocht: "Use Your Illusion II" van Guns n´ Roses. Dit album begint met het nummer Civil War, met een frase die als volgt gaat: "What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach. So you get what we had here last week, which is the way he wants it... well, he gets it. I don't like it any more than you men."

Ik ben blij dat er nu oplossingen worden gezocht. Het heeft naar mijn mening nooit zover moeten komen. Echter met de inleiding op donderdagavond werd er in de eerste zin 3 andere punten genoemd door de initiatiefnemers: men was trots op het uitgaansleven, het hekelde het terug gedraaide terrassenbeleid en de zag motorcross graag weer terugkomen. Laat ik nu over de laatste 2 punten nog een dossier hebben liggen…

Vriend van Sint Anthonis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant