De Sint Janstraat is de levensader bij Ottersummum. (foto: Jos Gröniger)
De Sint Janstraat is de levensader bij Ottersummum. (foto: Jos Gröniger)

Samen uit samen thuis tijdens Ottersummum

Algemeen 273 keer gelezen

OTTERSUM | De Ottersumse Sint Janstraat en Ottersumseweg is zaterdag het culinaire parelsnoer waaraan op acht plaatsen een eetgelegenheid geregen wordt. De doorgaans drukke weg door het dorp is de levensader van het dorpsdiner Ottersummum. Het lokale evenement dat gedragen wordt door acht verenigingen en organisaties draagt bij aan de sociale cohesie, en het spekt de kassen van de deelnemende organisaties. Ottersummum staat voor de zesde keer op het menu.

Door: Jos Gröniger

Het concept voor Ottersummum doet een beroep op de band die inwoners met elkaar en met het verenigingsleven hebben. Van deelnemende verenigingen en organisaties wordt gevraagd met vrijwilligers een eetlocatie in te richten, een gerecht te bedenken en de gasten te ontvangen. De deelnemers worden ook geacht de gasten voor Ottersummum te werven. De groepen pendelen volgens een tijdschema tussen het clubhuis van VV Achates aan de Sint Janstraat en cafetaria Plaza aan de Ottersumseweg van restaurant naar restaurant. Groepen die van het ene uiterste naar het andere verkassen wordt een bus ingezet. "Per deelnemende vereniging of organisatie zijn zo'n veertig gasten nodig. Zij betalen 35 euro per persoon voor een avondje heerlijk eten en drinken met vrienden en kennissen", zegt medeorganisator Paul Terpstra.
Omdat de ingrediënten voor het diner gesponsord worden blijven de kosten laag. "De opbrengst per vereniging kan oplopen tot zo'n duizend euro", zegt Roger Engelberts namens de organisator.

De acht deelnemende verenigingen en organisaties (VV Achates, Kindervakantiewerk, De Zonnebloem, Harmonie Sint Caecilia, Sport en Speelstraat de Brink, huiskamer De Prôst, korfbalvereniging VIOS en jeugdcarnavalsclub De Niersotters) toveren bestaande horecagelegenheden en pop up restaurants om in sprookjestaferelen. Want al wordt er zaterdag flink aangepakt, het resultaat is sprookjesachtig mooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant