Het arsenaal in Grave. (foto: Annelies Graafsma)
Het arsenaal in Grave. (foto: Annelies Graafsma)

Arsenaal Grave eindelijk verkocht

Algemeen 2.857 keer gelezen

GRAVE | Jan des Bouvrie heeft zijn pand in Grave dan toch eindelijk verkocht. Op 7 mei was het zover. De nieuwe eigenaar is de firma Keijser & Co, Home Interiors.

Keijser & Co bestaat al jaren. Het bedrijf is eigendom van Aard Keijser en Lonneke van der Weyden. Grave is blij dat het iconische gebouw aan de Elisabethstraat (N321) wordt opgeknapt. In 2020 wordt het in gebruik genomen. Het Arsenaal van Grave wordt de tweede showroom van het bedrijf.

Het vervallen pand van enorme afmetingen zal het komende jaar worden opgeknapt. Behalve een groothandel in meubels zal er ook een restaurant in worden gevestigd. Het pand kent een detailhandelsbestemming. Op welke wijze Keijser&Co hier invulling aan gaat geven is nog niet duidelijk. Op de facebookpagina staat te lezen: "Het zal een Experience Center worden voor retailers, dealers en architecten. We gaan ons er richten op maatwerkmeubelen voor ieder interieur, van woon-, slaap- en eetkamers tot restaurants, hotels en kantoorruimtes". De eigenaren waren gisteren niet bereikbaar voor vragen wegens werkzaamheden elders. 'We hebben echt een jaar nodig om alle achterstallig onderhoud aan te pakken', laat de logistiek medewerker van Keijser & Co desgevraagd weten.

Op donderdag 9 mei is kunstenaar en tijdelijke huurder Jan van den Berg bezig met zijn verhuizing. Medewerkers van Keijser & Co praten met de tekeningen in de hand met langslopende Gravenaren.  Ook burgemeester Roolvink komt even kijken. De gemeente en de Vastgoed Groep van het Centrummanagement Grave hebben er achter de schermen alles aan gedaan om de koop mogelijk te maken. De 'jonge' Des Bouvrie, "de zoon van.." heeft de verkoop vervolgens afgewikkeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant