Gerrie en Gertruud van den Bergh vieren het honderdjarig jubileum van hun bakkerij en trakteren op ontbijt.
Gerrie en Gertruud van den Bergh vieren het honderdjarig jubileum van hun bakkerij en trakteren op ontbijt.

Jarige bakker trakteert op gratis ontbijt

Algemeen 832 keer gelezen

AFFERDEN / BOXMEER | Bakkerij Van den Bergh, met winkels in Boxmeer en Afferden (L), bestaat op 20 mei 2019 honderd jaar. Die mijlpaal vieren de eigenaren, Gerrie en Gertruud van den Bergh, met een grandioos ontbijt op straat.

De Dorpsstraat in Afferden wordt zondagochtend 26 mei afgesloten voor het verkeer. Tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen die zich aanmeldt welkom voor een gratis ontbijt. Aanmelden kan met behulp van een flyer die in de winkels in Afferden en Boxmeer verkrijgbaar is of via de website bakkerijvandenbergh.nl/100jaar/. Bij slecht weer is het ontbijt binnen. Let op: zelf bord, beker en bestek meebrengen, da's beter voor het milieu! Aansluitend open huis in de bakkerij aan de Dorpsstraat in Afferden, met verschillende bakdemonstraties.
20 mei 1919 was de dag waarop Gerardus van den Bergh, beter bekend als Mulders' Grad, de stoute schoenen aantrok en een bakkerij opende aan de Dorpsstraat in Afferden (L). In 1952 deed Grad wegens gezondheidsproblemen een stap terug. Zijn vrouw was acht jaar eerder overleden. De jongste van de twee zonen, Anton, kwam met zijn 21 jaar aan het roer te staan. De derde generatie Van den Bergh maakte zijn opwachting in 1978. Toen ging de gezondheid van Anton dusdanig achteruit dat hij zijn zoon vroeg het bedrijf over te nemen. Die deed dat met verve. Hij had inmiddels verkering gekregen met de kleindochter van een Gennepse bakker, Gertruud Thijssen (1957), en samen bouwden zij Bakkerij Van den Bergh uit tot het bloeiende bedrijf dat het nu is. In 1983 werd in het Boxmeerse winkelcentrum De Kloostertuin een filiaal geopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant