Afbeelding

Biken tussen tanks en vliegtuigen

Sport 11 keer gelezen
OVERLOON - Toerklub Overloon houdt zondag 18 januari een spectaculaire ATB-tocht. De tocht heeft een primeur. Dit jaar fietsen de ATB'ers door de expositiehal van het Oorlogsmuseum Overloon.

Het magazine Mountain Bike Plus had na het rijden van de ATB route in Overloon lovende kritieken. 'Je moet hem rijden. Overloon heeft de slag gewonnen. Lang leve de singletracks!' De organisatie Toerklub Overloon haakt daar handig op in. Voor het eerst sinds het bestaan van de tocht voert deze door de expositiehal van het Oorlogsmuseum Overloon. Deelnemers mogen dus als afsluiter door deze hal biken, tussen de tanks en de vliegtuigen!

[image=296777]

De ATB-tocht heeft afstanden van 35, 45 en 55 km. De vaste ATB-route van Overloon vormt het hart van deze tocht. Op de pauzeplaats is het Red Bull promotieteam aanwezig met de bekende mini’s en samples. Uiteindelijk zal de route finishen via het openluchttheater- en door het park van het Oorlogsmuseum op het Museumplein. Bij het openluchttheater verzorgt de nummer drie van het Nederlands Kampioenschap trail-biken, Thijs Verhoeven, demonstraties.
Electro-motorcross parc Ee-X Wanroy verzorgt hier demonstraties met Electro -crossmotoren. Tevens zijn jij en je kinderen in de gelegenheid om tegen geringe vergoeding met deze motoren proef te rijden op een afgesloten circuit. Ook bestaat de mogelijkheid een proefrit te maken op electro mountainbikes.
De startplaats is bij horecagelegenheid Museumzicht aan het Museumplein in Overloon. De fietser kan hier na afloop gebruik maken van een afspuitplaats voor de fiets. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00. Het inschrijfgeld bedraagt 4,50 euro. NTFU- en KNWU-leden en jongeren tot en met 18 jaar ontvangen 1 euro.
In verband met de veiligheid van de deelnemers zal de vaste ATB-route die dag tot 14:00 afgesloten zijn voor niet-deelnemers.
Meer informatie vind je op www.toerklub.nl of bij Ton Toonen, tel. 0478-642160.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant