Afbeelding

Opnieuw meer geboorten in Maasziekenhuis: 1121

Gezondheid 53 keer gelezen
BEUGEN - Voor het derde opeenvolgende jaar hebben meer aanstaande ouders gekozen om hun kindje in Maasziekenhuis Pantein in Beugen geboren te laten worden. In 2014 werden 1121 baby’s geboren. Het jaar ervoor waren dat er 1104.

[image=173014]

Met een verschil van tien waren de jongens deze keer in de meerderheid. 215 moeders bevielen met hun eigen verloskundige in één van de kraamsuites van het ziekenhuis. Dit is nagenoeg hetzelfde aantal als het jaar ervoor.

Kraamsuites
Dat het aantal klinische bevallingen een stijgende lijn laat zien verklaren teamleider Monique van Sambeek en gynaecoloog Jacobien van der Ploeg uit het feit dat enerzijds steeds meer ouders kiezen voor de veiligheid van de medische omgeving van het ziekenhuis. Van der Ploeg: “Daarnaast breidt de naam en faam van onze gezinsgerichte kraam- en couveusesuites zich in de regio steeds verder uit. Verder speelt ook de persoonlijke betrokken sfeer van onze hele afdeling een belangrijke rol.”
Niet minder belangrijk noemt zij de naadloze samenwerking tussen alle zorgverleners van de eerste en tweedelijn. “Die zorgt er voor dat zwangere vrouwen zich gezien en gehoord voelen in ons Verloskundig Samenwerkingsverband Boxmeer en omstreken.”

Namen
Voor de jongens werden Ties en Finn het vaakst als naam gekozen (8x) op de voet gevolgd door Teun, Bram, Jayden/Djayden, Milan, Tijn, Pim en Jens (7x). Bij de meisjes gaat Mila (11x) alleen op kop gevolgd door Sara(h), Evi/Evy, Tes, Isa/Iza en Lynn (8x).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant