De beoogde fietsroute in Boxmeer loopt via de Rembrandt van Rijnstraat via de Oranjestraat naar het Elzendaalcollege.
De beoogde fietsroute in Boxmeer loopt via de Rembrandt van Rijnstraat via de Oranjestraat naar het Elzendaalcollege. Foto: Martijn Schwillens

'Plannen fietsroute Boxmeer zijn erg duur en de verkeerssituatie verslechtert'

Verkeer en vervoer 895 keer gelezen

BOXMEER | In de open brief die de wijkraden Boxmeer Noord en Boxmeer West aan het college van B en W hebben geschreven, pleiten zij voor een 'echte oplossing in de directe omgeving van het Schilderspad'. Ook laken zij de communicatie met de gemeente. "Er is een gevoel ontstaan niet gehoord te worden", aldus de wijkraadvoorzitters Hilly van Neerven en Ad de Ponti.

Als de gemeenteraad van Boxmeer op 4 juli instemt met de aanleg van een 'veilige fietsroute' (kosten 2,4 miljoen), wordt de kruising Schilderspad-Spoorstraat bij de spoorwegovergang afgesloten. "De bewoners denken dat een echte oplossing is het in stand houden van het Schilderspad en het realiseren van een fietstunnel onder de Spoorstraat met een aftakking naar de Wim de Körverstraat."
Volgens het tweetal is de nieuwe fietsroute via de Spoorstraat-Rembrandt van Rijnstraat-Oranjestraat 'onveilig'. "Bijna eindeloos kruisen verkeersstromen auto's, fietsers en voetgangers elkaar. Allemaal kansen voor ongevallen met zwaar letsel of erger." De wijkraden willen daarom in gesprek met de gemeente. "Want de plannen die er nu liggen kosten alleen maar veel geld en leveren een nieuwe situatie op die eerder slechter dan beter is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant