In 'Lèvesloop ...en trug' wordt op theatrale wijze teruggekeken op de evacuatietochten in Noord-Limburg in 1944.
In 'Lèvesloop ...en trug' wordt op theatrale wijze teruggekeken op de evacuatietochten in Noord-Limburg in 1944. Foto: Lèvesloop

Openbare audities voor theaterstuk 'Lèvesloop ...en trug'

Kunst en cultuur 455 keer gelezen

OTTERSUM | Stichting Tijd(s)lijn zoekt acteurs, actrices, zangers en zangeressen die op vrijwillige basis aan het muziektheaterstuk 'Lèvesloop ...en trug' mee willen werken. De audities zijn op 21 en 22 juni. De voorstellingen zullen in oktober plaatsvinden.

In dit stuk wordt op theatrale wijze teruggekeken op de evacuatietochten, waarin angst en wanhoop maar zeker ook moed en doorzettingsvermogen een rol spelen. De schrijvers van 'Lèvesloop ...en trug' vinden dat dit Limburgse verhaal verteld moet worden door Limburgse mensen. "Heb je altijd al graag op het toneel willen staan? Dan is dit je kans. Iedereen vanaf 18 jaar, die denkt een bijdrage te kunnen leveren, kan auditie doen. En... heel belangrijk, de Limburgse taal in haar algemeenheid moet gesproken kunnen worden", Nina Janssen van het productieteam.

Audities en kaartverkoop
De audities zijn gepland op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni van 9.00 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 17.00 uur, en vinden plaats in de Nierszichtzaal van Roepaen te Ottersum. Er is per dag ruimte voor veertig kandidaten. Aanmelden kan via www.levesloop.nl/auditie. Op de website kunnen inmiddels al kaarten worden gekocht voor de tien voorstellingen die vanaf dinsdag 15 oktober plaatsvinden op het buitenterrein van Roepaen in Ottersum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant