Het oude schoolgebouw van het Merletcollege in Cuijk-Noord wordt momenteel gesloopt.
Het oude schoolgebouw van het Merletcollege in Cuijk-Noord wordt momenteel gesloopt.

Inloopavond over bouw nieuwe gymzaal De Valuwe

Politiek 253 keer gelezen

CUIJK | Op woensdag 19 juni wordt een inloopavond gehouden over de nieuw te bouwen gymzaal die komt te staan op de hoek van de Robijnlaan en Wolweversgaarde (oude Merletcollege) in Cuijk-Noord.

De eerste, zichtbare werkzaamheden voor de herontwikkeling van de locatie 'Merletcollege Valuwe' zijn gestart. De sloop zal in de zomer afgerond zijn. De locatie wordt in fases opnieuw ontwikkeld, waarbij in de eerste fase een nieuwe gymzaal wordt gerealiseerd. Deze gymzaal vervangt de bestaande, verouderde gymzaal aan de Mgr. Zwijssenstraat. Zodra de nieuwe gymzaal in gebruik is genomen wordt de oude gesloopt. De nieuwe gymzaal wordt gebouwd aan de zijde van de Robijnlaan. De invulling van het overige gedeelte van de locatie wordt in een latere fase bepaald.

Duurzame gymzaal
Het terrein rondom de gymzaal wordt ingericht met parkeerplaatsen en fietsenstallingen voor de gebruikers van de gymzaal. Ook komen er groenstroken en hagen. De nieuwe gymzaal wordt gebruikt door basisscholen 't Startblok en De Regenboog en de sportverenigingen en organisaties die nu de te slopen gymzaal gebruiken. Om aan te sluiten bij onze duurzaamheidsambitie wordt de nieuwe gymzaal een energieneutraal gebouw. Dit betekent dat alle energie die in de gymzaal nodig is (zoals voor verwarming en ventilatie) door het gebouw zelf wordt opgewekt. Voor het opwekken van deze energie worden verschillende duurzame installaties toegepast. Ook wordt er bij het ontwerp rekening gehouden met een zo gunstig mogelijke indeling en oriëntatie van het gebouw en kiezen we materialen en afwerkingen die een gunstige invloed hebben op het energiegebruik en die het milieu zo min mogelijk belasten. Door het toepassen van deze materialen en installaties is het duurzame karakter van het gebouw zichtbaar.
Het ontwerp voor de gymzaal is af en zal worden gepresenteerd tijdens de inloopavond die op woensdag 19 juni van 18.00 tot 20.00 uur wordt gehouden in MFA De Valuwe, De Valuwe 1 te Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant