Deze gasten ondergingen een nagelbehandeling tijdens de beautymarkt op het Merletcollege. (tekst en foto: Jos Gröniger)
Deze gasten ondergingen een nagelbehandeling tijdens de beautymarkt op het Merletcollege. (tekst en foto: Jos Gröniger)

Merlet-leerlingen vertroetelen voor het goede doel

Onderwijs 490 keer gelezen

CUIJK | Nagels manicuren, een gezichtsmassage, een beautybehandeling en nog meer weldaden voor lijf en leden. Leerlingen van de kaderopleiding Zorg en Welzijn van het Merletcollege in Cuijk legden kort na hun examen familieleden, kennissen en andere belangstellenden in de watten. Voor een vriendenprijsje, en bovendien deelde Stichting Tante Lenie mee in de opbrengst.

In het praktijklokaal van de school aan de Maasoever was het maandagmiddag een komen en gaan van mensen die een behandeling wilden ondergaan. In de wachtruimte werden de gasten voor of na de behandeling ontvangen met een drankje en een versnapering. Het is voor het eerst dat op het Merletcollege een dergelijke beautymarkt gehouden werd. De middag krijgt vervolg, laat docent Joyce Janssen weten. "We gaan het inpassen in het lesprogramma. De leerlingen mogen straks als studieproject zelf de uitnodigingen maken en versturen, de ruimte aankleden en de hapjes en drankjes verzorgen. Nu was het te kort dag om dat allemaal te regelen, maar volgend leerjaar starten de voorbereidingen eerder."
De leerlingen kozen Stichting Tante Lenie uit een reeks voorgestelde goede doelen. De helft van de opbrengst van de beautymarkt gaat naar de stichting die is gehuisvest in Nieuw Bergen. De organisatie verzorgt op diverse locaties meerdere malen per jaar gezinsweken voor gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant