De vrijwillgers die de Stichting Huurders Belangen Cuijk nieuw leven willen inblazen.
De vrijwillgers die de Stichting Huurders Belangen Cuijk nieuw leven willen inblazen.

Vrijwilligers willen Huurders Belangen Cuijk weer laten werken

Wonen 630 keer gelezen

CUIJK | Stichting Huurders Belangen Cuijk wordt nieuw leven ingeblazen. Een nieuw bestuur is er nog niet, maar inmiddels zijn een aantal leden begonnen met hun werkzaamheden. Iedereen vanuit zijn eigen insteek, met als rode draad dat zij allemaal huurder zijn van woningcoöperatie Mooiland in de gemeente Cuijk.

"Het doel is om de rechten van de huurder ook daadwerkelijk recht te doen", onderstreept Esther Kersten namens de stichting. "In 2015 is de nieuwe woningwet ingegaan. Dit betekent ook een eigen verantwoordelijkheid voor de huurder. De problemen op individueel niveau zijn niet voor de Stichting Huurders Belangen Cuijk (BHC), maar op gemeentelijk niveau, wijkniveau of bij woningcomplexen kunnen zaken bij onze stichting worden neergelegd."

Vrijwilligers gezocht
De BHC bestaat uit vrijwilligers. De stichting is, zoals dat heet, nog in oprichting. Leden kunnen zich aanmelden, ook om plaats te nemen in het bestuur. "Op die manier wordt BHC een stevige samenwerking van huurders. Leden krijgen scholing en er is nog genoeg werk te verzetten." Een huisstijl, logo, slogan en website volgen nog. "Maar we willen alvast laten weten dat we er zijn. Wij laten zeker nog van ons horen."
Meer informatie per e-mail naar: esther_kersten@live.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant