Het Cuijks Waterspektakel bij bestaat onder meer uit een beachvolleybaltoernooi op het strand van de Heeswijkse Plas.
Het Cuijks Waterspektakel bij bestaat onder meer uit een beachvolleybaltoernooi op het strand van de Heeswijkse Plas. Foto: Mark van Stokkom

Volop sportiviteit en gezelligheid tijdens Cuijks Waterspektakel

Sport 333 keer gelezen

CUIJK | Na twee edities heeft de organisatie van het Cuijks Waterspektakel besloten het over een andere boeg te gooien. Waar voorheen een boten- en vlottenrace plaatsvonden, wordt op zaterdag 15 juni gekozen voor beachvolleybal en beachtennis op het strand van de Heeswijkse Plas in Cuijk. Aansluitend is er een (vrij toegankelijke) feestavond.

Door Martijn Schwillens

"De locatie aan de plassen biedt verschillende mogelijkheden. De eerste keer werkten we samen met de scouting en vorig jaar werd het gecombineerd met de Triathlon Cuijk. Nu willen we het een meer eigen karakter geven, met een sportieve invulling overdag en een culinair en feestelijk programma in de avonduren. Wat blijft, zijn de gezelligheid en de mooie locatie. Het wordt echt een combi van een sportief toernooi en een publieksevenement", vertelt Ard Kranenburg van het Cuijks Waterspektakel.

Competitief en recreatief
Het beachvolleybal- en beachtennistoernooi zijn toegankelijk voor competitieve sporters en recreanten. Zowel bij de heren als de dames zijn er twee niveaus (1e klasse en hoger en 2e/3e klasse). Het recreatieve volleybaltoernooi is bedoeld voor viertallen. "We hebben inmiddels al teams in alle categorieën, maar de inschrijving is nog steeds geopend. Voor volleyballers die na het zaalseizoen wat anders willen of voor vriendengroepen of buurtteams die gewoon een leuke dag willen hebben, biedt het Cuijks Waterspektakel eigenlijk alles. Wedstrijdjes overdag, aansluitend een barbecue (optioneel) en daarna lekker ontspannen aan de cocktailbar, met een drankje en goede muziek erbij", legt Frank van Hulst uit. Marco Arts vult aan: "Vanuit HaVoC heb ik al eens eerder een beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Het is een opzet zoals je die vaker ziet. Nieuw element is daarbij beachtennis voor dubbels. Dat is echt een nieuwe tak van sport die steeds populairder wordt. We hebben bij tennisverenigingen in de omgeving ook bekend gemaakt dat we een beachttennistoernooi gaan organiseren." Deelname aan het beachvolley of -tennistoernooi bedraagt 25,00 euro (per duo) of 40,00 euro (per team van minimaal vier spelers). Frank: "Deelnemende teams kunnen zich bij hun inschrijving ook aanmelden voor de barbecue (12,50 euro per persoon)."

Feestavond
Het Cuijks Waterspektakel begint om 9.30 uur met een yogasessie (optioneel). Rond 10.30 uur start de registratie van alle teams en om 11.00 uur vangt het toernooi aan. Aansluitend aan de sportwedstrijden is een barbecue en rond 19.00 uur vindt een muzikale verrassingsact plaats. Die wordt rond 20.30 uur gevolgd door een vrij toegankelijke feestavond in de tent op het strand van de Heeswijkse Plas (kant van Katwijk). "De feestavond duurt tot middernacht. De Cuijkse coverband Free Funges Factory komt optreden en er is een cocktailbar. De gehele dag zal ook een deejay aanwezig zijn. Overdag vinden eveneens verschillende kidsactiviteiten plaats", aldus Ard. "We willen benadrukken dat publiek meer dan welkom is, overdag en 's avonds."
Meer informatie en inschrijving via www.cuijkswaterspektakel.nl of via de Facebook-pagina.

 

Nieuw (sportief) element aan het Cuijks Waterspektakel is beachtennis.
Nieuw (sportief) element aan het Cuijks Waterspektakel is beachtennis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant