Froukje Drent is één van de buurtbemiddelaars in het Land van Cuijk.
Froukje Drent is één van de buurtbemiddelaars in het Land van Cuijk. Foto: Sociom

Vraag naar Buurtbemiddeling in Land van Cuijk neemt fors toe

Algemeen 447 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | In het Land van Cuijk is het afgelopen jaar vaker een beroep gedaan op Buurtbemiddeling. Het aantal meldingen nam in 2018 met 11% toe naar 103. Hiervan zijn 42 casussen opgelost.

"Een bijzonder hoog aantal meldingen is in 2018 doorverwezen. Dat betekent dat de melding niet geschikt is voor buurtbemiddeling, maar andere aandacht nodig heeft. Denk daarbij aan advies van de woningbouw, de wijkagent, maatschappelijk werk of gemeente", laat Sociom weten. De welzijnsorganisatie verzorgt de buurtbemiddeling in het Land Van Cuijk. In 2018 is Buurtbemiddeling ook coaching gaan aanbieden. Er zijn namelijk aanmeldingen waarbij blijkt dat buurtbemiddeling niet (of nog niet) kan worden ingezet. Bijvoorbeeld als een bewoner aangeeft het eerst zelf te willen bespreken met de buren, maar niet weet hoe. Of dat een bewoner niet wil praten met de bemiddelaars erbij.
Meer informatie hierover is te vinden op www.problemenmetjeburen.nl. Aanvullende info via Sociom, tel. 0485-700500 of www.sociom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant