Afbeelding
Cuijk Kei Goed

Defensie zoekt toekomstige collega's in Cuijk

Algemeen 664 keer gelezen

CUIJK | Tijdens Cuijk Kei Goed zal op zondag 16 juni de Defensie Recruitment Roadshow een deel van het Louis Jansenplein in beslag nemen.

Vorig jaar streek de Defensie Recruitment Roadshow voor het eerst in Cuijk neer tijdens Cuijk Kei Goed. "Met de Defensie Recruitment Roadshow gaan we actief het land in om mensen te informeren over de werkzaamheden en bezigheden van het leger", vertelt Adjudant Bob Arntz van Defensie. "Vorig jaar stonden we net zoals nu op het Louis Jansenplein, een mooie plek om te staan. We trokken veel bekijks en er was veel interesse van zowel jong als oud." Op het moment staan zo'n 6000 vacatures open bij Defensie en dat zal de komende jaren zo blijven, voorspelt Bob. Voor Defensie alle reden om daar iets aan te doen en actief het land in te gaan, op zoek naar toekomstige collega's. "De vacatures zijn erg uiteenlopend en geschikt voor verschillende leeftijden. We zoeken op alle niveaus mensen binnen Defensie. Niet alle banen binnen Defensie zijn militair. We hebben eveneens niet-militaire vacatures, zoals medewerker administratie en ICT-specialist", licht Bob toe.

Broekhangen
Tijdens Cuijk Kei Goed zal Defensie present zijn met militairen in uniform en de VeVa-trailer van de roadshow. In de trailer kunnen jongeren onder meer informatie krijgen over de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa). Bob: "Voor jongeren die klaar zijn met hun vmbo is er de keuze om een VeVa-opleiding te volgen. Met VeVa combineer je een erkende mbo-opleiding met praktijkweken bij de Marine, Landmacht en Luchtmacht. Er zijn tien vakrichtingen te volgen op mbo-niveau 2,3 of 4 aan een ROC. Je bent tijdens de opleiding praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en bent verzekerd van een stage bij een van de krijgsmachtsdelen. Zo word je klaargestoomd voor een startfunctie bij Defensie." Naast dat alle brandende vragen beantwoord worden is er van alles te doen. Zo is er een interactief spel en kun je je spieren testen tijdens het broekhangen. De Defensie Recruitment Roadshow zal ook met de Nijmeegse Vierdaagse een bezoek brengen aan Cuijk op donderdag en vrijdag tijdens de doortocht in de plaats. Ze zullen dan niet stilzitten en hun steentje bijdragen aan de gezellige sfeer tijdens de doortocht van de wandelaars. Bob: "We zijn vanaf donderdagmiddag samen met een gedeelte van de Koninklijke Marine Roadshow op het Louis Jansenplein aanwezig en zullen geopend zijn tijdens de proefsluiting van de pontonbrug voor de Vierdaagselopers. Als vrijdagmiddag de laatste wandelaars richting de Via Gladiola in Nijmegen gaan zal ook de Defensie Recruitment Roadshow Cuijk weer verlaten." Kijk voor meer informatie op www.werkenbijdefensie.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant