'De ideale docent is een onderzoekende docent' is het thema op de inspiratiemiddag van Metameer. (Copyright: Metameer)
'De ideale docent is een onderzoekende docent' is het thema op de inspiratiemiddag van Metameer. (Copyright: Metameer)

Luc Stevens opent inspiratiemiddag Metameer

Onderwijs 226 keer gelezen

STEVENSBEEK | De ideale docent is een onderzoekende docent. Hij denkt kritisch na over welk onderwijs het beste is voor zijn leerlingen. Op vrijdag 21 juni presenteren docenten van Metameer en eindstagiairs van de lerarenopleiding in Stevensbeek hun onderzoeken aan hun collega's. Om kennis met elkaar te delen, van elkaar te leren en te inspireren.

Luc Stevens, emeritus hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht, verzorgt de inleiding van deze middag. Hij stelt dat onze kinderen docenten verdienen die hen stimuleren hun persoonlijke talenten te ontwikkelen. Daarvoor helpt het als docenten hun eigen talenten kennen.
Metameer is een lerende organisatie waar collega's zich blijven professionaliseren. De inspiratiemiddag is voor alle medewerkers van Metameer. Zij kunnen hun kennis en vaardigheden verrijken tijdens de presentaties en workshops.

School als opvoeder
Luc Stevens is de 'keynote speaker' van deze inspirerende middag. Hij is hoogleraar orthopedagogiek en de auteur van het boek Behoud van talent. In zijn openingswoord gaat hij in op de rol van school als opvoeder. 'Onze kinderen (...) verdienen leraren en mentoren die ons stimuleren onze persoonlijke talenten te ontwikkelen.' Zo valt te lezen achter op zijn boek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant