Leerlingen van Metameer met eindvoorstelling ckv in de Schouwburg Cuijk.
Leerlingen van Metameer met eindvoorstelling ckv in de Schouwburg Cuijk. Foto: Veronique Verhoeven (Metameer)

Leerlingen Metameer spelen voorstelling 'Dis'aster' in Schouwburg Cuijk

Onderwijs 264 keer gelezen

CUIJK | Op donderdag 27 juni staan leerlingen van Metameer Stevensbeek in de Schouwburg Cuijk. Dit schooljaar hebben zij voor het vak Ckv gewerkt aan een eigen voorstelling: 'Dis'aster'. De scènes, het decor, grime en kostuums zijn van eigen hand en een aantal leerlingen verzorgt de live muziek.

Oud-leerling van Metameer, Lars Reen, is met alle ideeën achter de schrijftafel gekropen en heeft een voorstelling gemaakt waarin iedere leerling (voor of achter de schermen) een rol speelt.

Disney met een twist
De leerlingen hebben hun tanden gezet in de thema's Disney, horror en parodie. De voorstelling is een aaneenschakeling van sketches waar je van gaat rillen en beven. Bekende Disneyfilms komen voorbij, maar de leerlingen hebben daar een bijzondere twist aan gegeven. De oh zo zoete filmpersonages zijn uit het sprookje getrokken en in de tegenwoordige tijd geplaatst, soms zelfs letterlijk 'ontleed'. Kijk dus niet verbaasd op van een bloederige Tinkerbell, een blind date waarin Sneeuwwitje sterallures heeft alsof ze Kim Kardashian is of Pinokkio met een zesjes-mentaliteit. De titel 'Dis'aster' is dus niet zomaar gekozen.
De voorstelling begint om 20.15 uur en de toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant