De peutergroep wast de kleertjes van pop Puk bij Kinderopvang De Dag Door in Boxmeer.
De peutergroep wast de kleertjes van pop Puk bij Kinderopvang De Dag Door in Boxmeer.

VVE-certificering Kinderopvang De Dag Door in Boxmeer

Zakelijk 541 keer gelezen

BOXMEER | De afkorting VVE staat voor vroeg- en voorschoolse educatie. In het schooljaar vanaf september 2019 gaat het team van Kinderopvang De Dag Door zich toeleggen op het behalen van het VVE-certificaat. "Zodat we, naast hetgeen we al doen, nog beter toegerust zijn om peuters te begeleiden in hun ontwikkeling richting de basisschool", aldus Germa Jans en Silvia Linders van De Dag Door.

"Op de peutergroepen bij Kinderopvang De Dag Door in 't Weijerpark in Boxmeer, werken we vanaf onze start al met de landelijk erkende methode 'Uk en Puk'. In dit programma staat pop Puk centraal die ook op de peutergroep aanwezig is en van alles met de kinderen meemaakt. Spelenderwijs worden via dit programma jonge kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. Er zijn knieboeken vanuit de methode 'Uk en Puk' die gebruikt worden op de peutergroep. Daarbij werken we met thema's die passen bij de belevingswereld van de kinderen", leggen ze uit. Verschillende ontwikkelingsgebieden worden in het programma aangesproken. Zoals het leren van onze taal, een sociale vaardigheid als samen delen en elkaar helpen waar het kan. Ook het herkennen en benoemen van vormen en kleuren en het leren tellen komt aan bod.

Kleinschalig en huiselijk
Kinderopvang De Dag Door is er voor ouders die op zoek zijn naar kleinschalige opvang in een huiselijke sfeer, middenin een park volop speelgelegenheden. Onze kinderopvang bestaat vanaf 2007 en is gelegen in het Weijerpark in Boxmeer. In het voormalige schoolgebouw op de Raetsingel 5 heeft De Dag Door twee gezellige ruimtes waarin de drie peutergroepen worden ontvangen op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.30-12.00 uur. Elke dag is er opvang mogelijk op onze dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. "Door een extra speelruimte die recentelijk is gerealiseerd, kunnen we verschil maken door verdiepende activiteiten aan te bieden in kleinere groepjes."
Ook biedt Kinderopvang De Dag Door iedere dag opvang aan vóór schooltijd en na schooltijd. We werken nauw samen met Basisschool De Weijerwereld en halen daarnaast ook kinderen op bij andere scholen in Boxmeer. "Wanneer we naar ouders luisteren die hun kinderen bij ons brengen, dan waarderen ze bij De Dag Door onder andere de oplossingsgerichtheid en snelle reacties op de vragen. En ze vinden het fijn dat er zowel vaste opvangvormen zijn, als ook flexibele opvang. Door hier een goede balans in te houden blijft de rust, het ritme en de regelmaat op de groepen bestaan." Ook het jaarlijkse aanbod van extra activiteiten (gratis voor de kinderen) wordt zeer goed gewaardeerd.
Meer informatie: Kinderopvang De Dag Door via info@dedagdoor.nl en www.dedagdoor.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant