Tijdens de jaarlijkse Kermes in Cuijk zijn er verschillende lekkernijen te koop. (archieffoto: Diana Derks)
Tijdens de jaarlijkse Kermes in Cuijk zijn er verschillende lekkernijen te koop. (archieffoto: Diana Derks)

Weer Turkse Kermes in Cuijk

Kunst en cultuur 873 keer gelezen

CUIJK | In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt bij de Turkse moskee aan de Galberg in Cuijk weer de jaarlijkse Kermes plaats. Net als in voorgaande jaren zetten ook de naastgelegen kinderboerderij en jeu de boulesverenigng Amicale hun deuren open. "De Kermes is een soort van braderie waarop wij de Turkse gastvrijheid willen laten zien", vertelt Zeki Pektas.

De Kermes is al jaren een goede traditie in de Cuijkse wijk de Valuwe. Voor de één is het een eerste kennismaking met de Ahmet Yesevi-moskee, voor de ander een prima excuus om lekkere Turkse hapjes en specialiteiten te halen. "De laatste jaren hebben we gemerkt dat mensen soms echt zitten te wachten op de rondleiding door de moskee, maar anderen komen juist voor de combinatie van activiteiten en lekkernijen", weet Zeki. De Galberg zal deels worden afgesloten, zodat bezoekers zich vrijuit kunnen bewegen over het terrein. De organisatie legt momenteel de laatste hand aan het programma. "We hebben sowieso muziek en tal van kinderactiviteiten, zoals schminken en een springkussen."
JBV Amicale en de naastgelegen kinderboerderij 't Ganzenbos doen ook mee. "Op zaterdag houden we ook rondleidingen", vertelt Gert Zegers van de kinderboerderij. "We hebben pasgeboren kuikentjes en geitjes." Bij Amicale worden op beide wedstrijden verschillende wedstrijden gehouden, maar mensen kunnen ook zelf deze sport ervaren.
De Kermes aan de Galberg in Cuijk is op zaterdag 29 juni van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag 30 juni van 11.00 tot 18.00 uur. De rondleidingen door de moskee zijn op 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant