Landgoed Mookerheide is zondag 7 juli het decor van de landgoedfair.
Landgoed Mookerheide is zondag 7 juli het decor van de landgoedfair. Foto: Natuurmonumenten

Landgoedfair op landgoed Mookerheide

Kunst en cultuur 423 keer gelezen

MOLENHOEK | Op zondag 7 juli is landgoed Mookerheide in Molenhoek weer het decor van de landgoedfair. Luister naar de vele verhalen. Proef het lekkers uit de landwinkel en ruik de bloemen in de tuin. Ook rond het jachtslot zijn tientallen stands en activiteiten.

Ellen Luijks, boswachter bij Natuurmonumenten, legt uit: "De landgoedfair is twee jaar geleden als een open dag begonnen. Je ziet dat bezoekers terugkeren en steeds meer mensen het gebied weten te vinden. Ook al staan we nog steeds voor de uitdaging om het jachtslot te restaureren; de verhalen en het gebouw staan er. Daar komen veel mensen op af. Een bezoekje aan de torenkamer is een kers op de taart op deze dag. Je hebt prachtig zicht op de omgeving en op de krioelende mensen beneden bij de tientallen stands."

Handig om te weten
De landgoedfair is zondag 7 juli van 10.00 tot 16.00 uur op landgoed Mookerheide, Heumensebaan 2 in Molenhoek. Het evenement is gratis toegankelijk, maar Natuurmonumenten introduceert dit jaar een ook strippenkaart waarmee bezoekers onder andere toegang tot het jachtslot (voor maximaal vier personen), een goed gevulde goodiebag en een gratis kop koffie of thee krijgen. De strippenkaart kost 13,00 euro (op de dag zelf) of 11,00 euro (online vvk). Leden van Natuurmonumenten krijgen 3,00 euro korting. Meer info en online voorverkoop via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant