Op de plek waar voorheen Mariënweerd was gevestigd, gaat Mooiland 36 huurwoningen realiseren.
Op de plek waar voorheen Mariënweerd was gevestigd, gaat Mooiland 36 huurwoningen realiseren.

Veel interesse voor nieuwe huurwoningen in centrum Mill

Wonen 410 keer gelezen

MILL | Woningcorporatie Mooiland wil aan de Oranjeboomstraat in Mill 36 sociale huurwoningen realiseren. Op de plek waar voorheen Mariënweerd en de bibliotheek waren gevestigd, moeten 32 appartementen en vier huizen verrijzen. "De eerste informatiebijeenkomst trok zo'n tachtig personen. De animo voor deze woningen is groot", aldus wethouder Jos van den Boogaart (Algemeen Belang'90).

Het appartementencomplex aan de Oranjeboomstraat zal in principe drie bouwlagen krijgen. De woningen worden gebouwd door Mooiland. "Op 12 juni zijn de plannen kenbaar gemaakt tijdens een informatiebijeenkomst. De opkomst was hoog en het gezelschap was zeer gemêleerd", weet Van den Boogaart. "De woningen zijn bedoeld voor alle leeftijden en doelgroepen die vallen onder de criteria van sociale huurwoningen."
Dat bij de eerste informatieavond direct tachtig belangstellenden zich hebben gemeld, verbaast de wethouder niet. "Het ligt dicht bij alle voorzieningen. Je loopt straks je huis uit en je bent in Myllesweerd of bij de supermarkt."
Van den Boogaart verwijst ook nog eens naar de Maaslandblokken (twaalf woningen), waarvoor 88 belangstellenden zich hadden gemeld. "Die waren ook binnen een kwartier weg", stelt hij.

Ontwerp
Het leeuwendeel van de 36 nieuwe woningen komt aan de zijde van de Oranjeboomstraat die momenteel dienst doet als provisorische parkeerplaats voor bezoekers van het Millse centrum. Aan de overkant, waar autobedrijf Vlaar vroeger was gevestigd, komen nog een paar appartementen. "We hebben een werkgroep ingesteld met wie het bouwproces wordt doorlopen. Hoe moet het gebouw komen te liggen, hoeveel bouwlagen, waar en hoeveel parkeerplaatsen, dat soort zaken", verduidelijkt Van den Boogaart.

Levensloopbestendig
Woonwensonderzoek van Mooiland maakte eerder al duidelijk dat de vergrijzing in Mill snel toeneemt en meer levensloopbestendige woningen nodig zijn om aan de woningbehoefte in de gemeente kunnen voldoen en de doorstroming op gang te houden. De woningen aan de Oranjeboomstraat worden levensloopbestendig gebouwd. "Ze zijn dus voor alle doelgroepen geschikt."

Centrumplek
Tijdens een tweede informatieavond (dinsdag 2 juli) worden de vervolgstappen gedeeld met woningzoekenden en andere belangstellenden. "Het heeft wat jaren geduurd, maar als straks deze woningen klaar zijn, is het Centrumplan eindelijk afgerond."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant