In Grave zijn sinds 2014 twaalf auto's uitgebrand. Een 57-jarige man uit Grave ziet hiervoor vast.
In Grave zijn sinds 2014 twaalf auto's uitgebrand. Een 57-jarige man uit Grave ziet hiervoor vast. SK-Media

Verdachte autobranden Grave 'vreemde man' en 'alcoholist'

Politiek 600 keer gelezen

GRAVE | Burgemeester Lex Roolvink van Grave bemerkt dat bewoners opgelucht zijn nu een 57-jarige inwoner van de stad is opgepakt voor de twaalf autobranden waarmee Grave sinds 2014 te maken heeft gehad. "Dit geeft rust, maar ik bespeur ook onzekerheid over hoe nu verder? Leidt deze arrestatie ook daadwerkelijk tot een veroordeling?"

Inmiddels wordt ook steeds meer duidelijk over de 57-jarige verdachte. Buurtbewoners hadden al langer het vermoeden dat de man, die lokaal bekend staat als 'een wat vreemde man' en 'alcoholist', achter de autobranden zat. Zijn naam is ook meermaals door tipgevers doorgegeven aan de politie. "Complex bij autobranden is dat je de dader eigenlijk op heterdaad moet betrappen", verduidelijkt Roolvink. De politie wil niet bevestigen of het klopt dat de verdachte bij de laatste autobrand (op 28 mei) is vastgelegd op camerabeelden.
Roolvink heeft de voorbije jaren veel contact gehad met slachtoffers van de autobranden. "De branden zijn in een relatief klein gebied aangestoken. De mensen kennen elkaar. Als burgemeester probeer je vooral een luisterend oor te bieden, ze verder te helpen en een terugkoppeling te geven als je wat meer weet over het onderzoek. We proberen transparantie en openheid te bieden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant