Het nieuwe hoofdkantoor van Hendrix Genetics in Boxmeer.
Het nieuwe hoofdkantoor van Hendrix Genetics in Boxmeer. Foto: Perry Filippini

Nieuw kantoor Hendrix Genetics in Boxmeer officieel geopend

Zakelijk 2.072 keer gelezen

BOXMEER | Met de onthulling van een plaquette in de entree heeft de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest donderdag het nieuwe kantoorgebouw van Hendrix Genetics geopend. Het internationale dierfokkerijbedrijf is al jaren gevestigd in de befaamde villa 'De Körver' en de afgelopen jaren hard gegroeid in aantal medewerkers waardoor nieuwbouw noodzakelijk en gewenst was.

Het feit dat het bedrijf verder uitbreidt in Boxmeer onderstreept volgens Van Soest dat Boxmeer 'haar naam als "agrifood capital of the world" waarmaakt'. President Thijs Hendrix van Hendrix Genetics was vol trots: "Met deze nieuwbouw, die staat voor openheid, verbinding en duurzaamheid, is Hendrix Genetics klaar voor de volgende fase in haar groeiplannen. De samenwerking tussen alle bouwpartijen en de gemeente is een prachtig voorbeeld geweest van hoe er veel kan worden bereikt in korte tijd."
Het bedrijf telt 3.400 collega's in 25 landen. In Nederland staat nog altijd het hoofdkantoor waar ongeveer 120 mensen werken. De helft neemt zijn intrek in het nieuwe kantoorgebouw. De bestaande panden aan de Spoorstraat 65/67 alsmede de villa blijven gewoon in gebruik. In Boxmeer staat tevens de broederij, van waaruit leghennen worden geëxporteerd naar vele landen wereldwijd.

V.l.n.r.: Thijs Hendrix, Antoon van den Berg en burgemeester Karel van Soest bij de plaquette ter gelegenheid van de opening.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant