De selectie van FAST voor het nieuwe seizoen is gecompleteerd.
De selectie van FAST voor het nieuwe seizoen is gecompleteerd.

Eredivisionist FAST completeert selectie met Eline Peeters en Noa Klerckx

Sport 196 keer gelezen

GENNEP/SINT ANTHONIS | In de laatste week voor het zomerreces heeft eredivisionist FAST de selectie compleet gemaakt. Van het tweede team van satellietclub Activia komt middenaanvalster Eline Peeters over terwijl passer/loper Noa Klerckx via Peelpush en Set Up'65 de overstap maakt naar de Roze Brigade.

De zeventienjarige Eline Peeters uit Ledeacker die de opleiding tot tandartsassistente volgt, speelde elf jaren voor Activia uit Sint Anthonis. Eline Peeters is in Sint Tunnisse gelederen opgeleid. Bij FAST wil zij zich verder ontwikkelen. "Ik was vereerd met de vraag naar FAST te komen, maar ik vond het ook lastig mijn team in de steek te laten", zegt de nieuwe aanwinst, die met Lisa Kersten en Joska Fransen de middenpositie gaat invullen. Sinds een maand traint zij mee met de selectie van FAST. "Het verschil is zeker merkbaar. Het tempo ligt hoger, maar ik begin er aan te wennen."

Geen onbekende
De uit Linne afkomstige Noa Klerckx is als tegenstander geen onbekende voor FAST. Als passer/loper van het Meijelse Peelpush stond zij diverse malen tegenover haar nieuwe teamgenoten. Na degradatie in het seizoen 2017-2018 wist zij met Peelpush afgelopen seizoen kampioen te worden in de Topdivisie. De terugkeer in de Eredivisie beleeft de student Sport en Marketing op de Johan Cruijff Academy in Tilburg bij FAST. Aanvankelijk tekende zij bij Set Up'65 in Ootmarsum, maar nadat het contract daar wegens gewijzigde omstandigheden ontbonden werd, lag de weg naar de eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis vrij. "Ik ben blij met de overgang naar FAST. Er staat een leuke en enthousiaste groep waar ik graag deel van uit maak. Enkele meiden ken ik goed als tegenstanders, en ik ben blij ze beter te leren kennen als teamgenoten. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen."

Dertien spelers
Met de komst van Eline Peeters en Noa Klerckx telt de selectie van trainer Harmen Bijsterbosch dertien speelsters. FAST opent de competitie 2019-2020 op zaterdag 12 oktober met een uitwedstrijd tegen Springendal Set Up'65 in Ootmarsum. Vier dagen later (woensdag 16 oktober) wacht de derby thuis tegen Peelpush.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant