Afbeelding

Buurt steunt geplaagde Spar-winkelier

Opmerkelijk 153 keer gelezen
MOLENHOEK - Leden van buurtvereniging 'Rue de Halve Gare' uit de Stationsstraat in Molenhoek hebben supermarkhouder Jan Janssen zijn eigen plein gegeven. De eigenaar van de lokale Spar, die de buurt altijd een helpende hand toesteekt, heeft zaterdag het straatnaambord Jan Janssenpleintje ontvangen. Met het gebaar wil de buurt Janssen, die zijn winkel in het dorp al 33 jaar runt, een hart onder de riem steken en bedanken voor zijn behulpzaamheid.

Janssens Spar werd onlangs op een vroege zaterdagochtend overvallen. Ondanks zijn verwondingen, waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen, opende de ondernemer zijn winkel nog op dezelfde dag. Hij wilde zijn trouwe klanten immers niet in de kou laten staan. Het was overigens de eerste keer dat de Spar in Molenhoek het doelwit was van overvallers.

[image=296900]

"Gelukkig liet jij ons daarna niet in de steek en opende je weer heel snel de winkel om je klanten van dienst te kunnen zijn. Dit alles, Jan, waarderen wij bijzonder en om die waardering kracht bij te zetten hebben wij, met algehele instemming, op onze buurtvergadering , besloten om deze plek, waar we nu staan en waar jij en je personeel op zonnige momenten graag pauzeert, een heel persoonlijk karakter te geven. Uit naam van ons allen, bied ik jou een straatnaambord aan dat hier tegen de gevel geplaatst gaat worden en waaraan iedereen die hier voorbij komt kan aflezen dat deze plek, vanaf nu, het Jan Janssenpleintje wordt genoemd. Wij, dankbare buurtgenoten, vinden dat jij dat verdiend hebt", sprak een woordvoerder van de buurt zaterdagochtend.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant