De Oeffelter Meent.
De Oeffelter Meent.

IVN De Maasvallei houdt wandeling door Oeffelter Meent

Landbouw / Visserij 243 keer gelezen

OEFFELT | IVN De Maasvallei houdt op zondag 14 juli een struinwandeling door een gedeelte van het Maasheggengebied, de Oeffelter Meent en Meerkampen.

Het gebied is een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland en Unesco heeft het aangewezen als biosfeergebied. De wandeling voert door de Oeffelter Meent, een licht glooiend rivierduincomplex met bijzondere planten, begraasd door trekpaarden en Schotse Hooglanders. De heggen rond de weitjes zijn een paradijs voor de vele vogels. Zij vinden er hun voedsel, nestgelegenheid en beschutting. Ook gaat de wandeling langs de Oeffeltse Raam, die van een rechte loop is omgevormd naar een slingerende beek en die uitmondt in de Maas. De waterkwaliteit is verbetert en plant en dier varen er wel bij. Ook passeert de route de Maas op een plek waar de rivier meer ruimte heeft gekregen.
De wandeling begint om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het tennisveld aan De Rijtjes in Oeffelt. Na afloop is er koffie/thee (vrijwillige bijdrage). Tip: trek waterdichte schoenen aan. Meer informatie via Nell v.d. Velden, tel. 06-20618154.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant