Veel belangstelling voor nieuwbouwplan 'Molenheide Buiten'.
Veel belangstelling voor nieuwbouwplan 'Molenheide Buiten'.

Veel interesse voor nieuwbouwplan Molenheide Buiten in Mill

Wonen 579 keer gelezen

MILL | In de buurt van Natuurgebied Molenheide ligt 't Kavelt. Op deze locatie, aan de zuidrand van Mill, wordt het nieuwe woongebied 'Molenheide Buiten' gerealiseerd. Een bijzondere 'dorpse uitbreiding' waar verschillende woningtypes komen, zoals kleine en grote vrijstaand geschakelde twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en woningen met een veranda.

Voor het eerst werden afgelopen woensdagavond het verkavelingsplan en de verschillende woningontwerpen getoond. Omwonenden en andere belanghebbenden kregen door middel van tekeningen een goede indruk van de 'groene' gebiedsvisie. Zo wordt niet de natuur aangepast aan de woningen, maar wordt het wonen ingepast in de natuur. Wat betekent dat de bestaande natuur- en cultuurwaarden behouden worden. Keuzes met betrekking tot beplanting, bomen en de afscheiding van percelen worden weloverwogen gemaakt. Binnen het plangebied worden bijvoorbeeld hagen als omheining van de kavels geplaatst zodat er een eenduidig beeld ontstaat.
Voor de realisatie tekenen Pauwert Architectuur en Cedrus Vastgoed. In overleg met gemeente Mill en Sint Hubert wordt er momenteel gewerkt aan de verkavelingsopzet en de architectonische vertaling van ontwikkelfase 1. In het najaar start de bestemmingsplanprocedure. De ontwikkelaar verwacht begin 2020 te starten met de verkoop en dat medio volgend jaar de bouw kan beginnen. Meer informatie via www.molenheidebuiten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant