Ben van de Wijgaert toont de cheque ten midden van samenwerkingspartners en gedeputeerde Joost van den Akker.
Ben van de Wijgaert toont de cheque ten midden van samenwerkingspartners en gedeputeerde Joost van den Akker.

Provincie Limburg subsidieert Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg

Onderwijs 241 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg werkt met bedrijven en gemeenten uit de regio aan het behouden en aantrekken van jongeren voor de regionale arbeidsmarkt. De plannen voor doorontwikkeling, die aansluiten bij 'Zo WERKT Limburg!', het aanvalsplan voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, worden door Provincie Limburg ondersteund met een subsidie van 38.000 euro. Afgelopen vrijdag overhandigde gedeputeerde Joost van den Akker een cheque aan het stagebureau, in het bijzijn van enkele vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeenten uit de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Met het stagebureau slaan het bedrijfsleven en de gemeenten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg de handen ineen. Ben van de Wijgert, coördinator van het stagebureau: "Er is een overspannen vraag naar stagiaires. Voor elke stagiaire zijn nu tien stageplaatsen beschikbaar. Daarom moeten we nog beter samenwerken met scholen om het aanbod van stagiaires in goede banen te leiden. Tegelijkertijd moeten we het aanbod van stages bij bedrijven beter zien te stroomlijnen. Voorkomen moet worden dat het aanbod van stageplaatsen terugloopt omdat ze niet ingevuld kunnen worden. We zoeken daarom aansluiting bij bestaande initiatieven van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en Provincie Limburg."  

Kansen bieden in regio
Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie en Kennisinfrastructuur): "Het is van belang om jongeren ook kansen te bieden op werk in de regio waar ze zijn opgegroeid. Dat betekent dat naast goede scholing ook goede stageplekken noodzakelijk zijn. Nu en in de toekomst. Mede omdat stageplaatsen vaak ook leiden tot een arbeidsplaats. Daarnaast is dit een mooi voorbeeld van grensoverschrijdend werken en samen de uitdagingen van morgen aangaan. Want dat is precies wat het Land van Cuijk en Noord-Limburg nu doen."  

Regionaal versterken
Het regionaal bemiddelen van stagiaires draagt zo bij aan het grotere doel: elkaar versterken en samen verder groeien. Janine van Hulsteijn, wethouder economie en werkgelegenheid voor gemeente Gennep: "We moeten talentvolle jongeren in onze regio behouden om een brain drain te voorkomen. Het stagebureau heeft een unieke positie in het werklandschap. De oorsprong ligt bij het collectieve bedrijfsleven en dat is merkbaar bij het draagvlak onder de ondernemers. Ik ben blij dat de Provincie de plannen voor doorontwikkeling ondersteunt."  

Over Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg
Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg is een initiatief van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Gennep, Bergen, Sint Hubert en Sint Anthonis. Naast het bemiddelen in vraag en aanbod, geeft het stagebureau onder andere gastcolleges over stagemogelijkheden en worden rondleidingen, werkbezoeken en bijeenkomsten georganiseerd voor scholieren en studenten om de regionale arbeidsmarkt te promoten. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant