Extra subsidie voor speeltuin Gewoon Buiten, 'minister' uitgenodigd voor bezoek
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Buitenspeeltuin Gewoon Buiten in Overloon werd vorig jaar geopend.
Buitenspeeltuin Gewoon Buiten in Overloon werd vorig jaar geopend. (Foto: Ingrid Driessen)

Extra subsidie voor speeltuin Gewoon Buiten, 'minister' uitgenodigd voor bezoek

  •   313 keer gelezen

OVERLOON | De gemeente Boxmeer heeft onlangs besloten een subsidie van 5000 euro toe te kennen aan speeltuin Gewoon Buiten in Overloon als bijdrage voor de aanschaf van speeltoestellen voor kinderen met een beperking. "Wij hebben een specifieke verantwoordelijkheid naar kinderen met beperkingen die op deze manier een extra manier geboden krijgen om te participeren", aldus de gemeente.

De gemeente Boxmeer draagt het initiatief een warm hart toe en heeft er onlangs voor gekozen om een extra bijdrage toe te kennen voor de in juli 2018 geopende speeltuin. Deze subsidie staat niet helemaal op zich, want de gemeente Boxmeer heeft de nieuwe officieuze minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink, uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de speeltuin in Overloon. Brink mag deze titel dragen na de finale-uitzending van vorige maand bij KRO-NCRV. De 33-jarige Brink komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep en krijgt een team ter ondersteuning. Brink komt uit Hardenberg en is daar gemeenteraadslid.

Speerpunten
Eén van de speerpunten van Brink is dat speeltuinen (deels) zouden moeten worden aangepast voor fysiek gehandicapte kinderen. De speeltuin in Overloon is primair met dit doel opgericht. Na een zoektocht naar een geschikte locatie in de regio, kon in april 2017 eindelijk bekend worden gemaakt dat de speeltuin een plek toegewezen had gekregen in het Museumpark.

Gewoon Buiten
De speeltuin met (aangepaste) speeltoestellen is een laagdrempelige voorziening, tot stand gekomen door een burgerinitiatief: Stichting Recreatie en Meer. Door de speeltuin wordt ook aan kinderen met beperkingen mogelijkheden geboden om met andere kinderen te spelen en op die manier wordt deze groep (extra) gestimuleerd tot participatie. Een extra bijkomstigheid is het feit dat ouders van kinderen met beperkingen elkaar (spontaan) treffen en steun kunnen hebben aan elkaar.

Meer berichten