Afbeelding

IKC's antwoord op dalend aantal leerlingen?

Onderwijs 43 keer gelezen
BOXMEER - Ook de gemeente Boxmeer moet rekening houden met een daling van het aantal inwoners. Dit heeft invloed op vele gebieden en ook voor de toekomst van het onderwijs heeft dit gevolgen. Daar wordt in het beleid voor de toekomst rekening mee gehouden.

[image=297103]

Zo is samen met schoolbesturen onder andere een onderzoek gestart hoe de kwaliteit van het basisonderwijs in de kern Boxmeer gehandhaafd of verbeterd kan worden met een dalend aantal leerlingen.
De voorkeur van de schoolbesturen Invitare, Optimus, Protestants Christelijk Onderwijs Boxmeer en van Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek (SKOV) gaat uit naar het vormen van een aantal integrale kindcentra (onder andere onderwijs, kinderopvang en peuterspeelwerk onder één dak).
Onderzocht wordt hoe het aantal kinderen in de kern Boxmeer over minder gebouwen, met meer faciliteiten verdeeld kan worden. Scholen komen, zo is de bedoeling, beter onder dak en ouders kunnen meer service verwachten door clustering van onderwijs, kinderopvang en peuterspeelwerk.
Verschillende mogelijkheden voor het vormen van integrale kindcentra worden onderzocht door onderzoeksbureau PentaRho. De uitkomst van het onderzoek wordt in maart/april verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant