Ome Joop's Tour doet ook Sint Anthonis aan.
Ome Joop's Tour doet ook Sint Anthonis aan. Foto: Ome Joop's Tour

Ome Joop's Tour doet ook Sint Anthonis en Overloon aan

Human Interest 452 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De 69ste editie van Ome Joop's Tour (OJT) is maandagochtend van start gegaan in Arnhem. Eén van de etappeplaatsen tijdens OJT, die in het teken staat van 75 jaar Market Garden, is Sint Anthonis. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Oorlogsmuseum in Overloon.

De geschiedenis van OJT gaat terug naar de wederopbouw van Arnhem in de jaren kort na de Tweede Wereldoorlog. De organisatie heeft voor de route van dit jaar dan ook bewust aanknopingspunten gezocht bij 75 jaar Market Garden. Op verschillende manieren op gepaste wijze stil te staan bij de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om Arnhem. De verbinding met Market Garden vertaalt zich onder meer in de deelname van Duitse en Poolse kinderen, een bezoek aan de Duitse stad Kalkar en een bezoek aan het Oorlogsmuseum.

Onvergetelijk vakantiegevoel
In het kader van 'Vieren' en de 156 kinderen een onvergetelijk vakantiegevoel te bezorgen, brengt OJT dit jaar een bezoek aan De Spelerij in Dieren, Apenheul in Apeldoorn, Dolfinarium in Harderwijk, De Efteling en het al genoemde Kalkar. De finish van OJT, die ook Barneveld, Tiel en Loon op Zand aandoet, is op woensdag 31 juli in Arnhem.

Ome Joop's Tour.
Ome Joop's Tour.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant