Afbeelding

Klachten op Lijn 22 aangepakt

Verkeer en vervoer 21 keer gelezen
SIEBENGEWALD - De klachten van OV-reizigers op Lijn 22 tussen Boxmeer en Siebengewald zijn ter harte genomen. Zaterdag besprak gedeputeerde Patrick van den Broeck de problematiek met 35 mensen die de bijeenkomst in Siebengewald bijwoonden.

“Het was een goede, constructieve bijeenkomst. De mensen die er waren hebben de moeite genomen om gehoord te worden. Dat is iets anders dan alleen klagen via e-mail of Facebook”, zegt gemeenteraadslid Jacob Knoops, “de gedeputeerde heeft beloofd dat er vanaf dit jaar drie in plaats van een achtpersoonsbusjes ingezet worden. ‘s Middags rijdt vanaf station Boxmeer een bus van achttien personen richting Siebengewald.” Deze vanaf 5 januari ingevoerde maatregelen moeten voorkomen dat mensen bij de bushalte moeten blijven staan.

[image=296931]

Ook kwamen bij de bespreking in Siebengewald andere knelpunten aan de orde. "Er is een slechte aansluiting tussen Lijn 22 en Lijn 83 naar Venlo maar ook de reis via Lijn 60 van Well naar Venray is slecht. Ook daar wordt aan gewerkt", zegt de fractievoorzitter van het CDA.
Uit de bijeenkomst kwam ook naar voren dat vervoerder Veolia de klachten niet adequaat afhandelde. "Ook daar wordt Veolia op aangesproken en gehouden", zegt Knoops.
Deputé Van den Broek beloofde de aanwezigen dat hij ook in overleg gaat met zijn collega in Noord Brabant om de verbindingen tussen beide provincies te optimaliseren. "Ook wordt dan gekeken naar de mogelijkheden voor een uniform reiskostensysteem."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant