Op zondag 13 oktober zullen de kinderen gehuld gaan in kledij uit de oorlogsjaren '40. (foto: Albert Hendriks)
Op zondag 13 oktober zullen de kinderen gehuld gaan in kledij uit de oorlogsjaren '40. (foto: Albert Hendriks)

Overloon in voorbereiding op viering '75 jaar vrijheid'

Historie 613 keer gelezen

OVERLOON | Op 14 oktober is het precies 75 jaar geleden dat Overloon bevrijd werd. Reden om dit groots te vieren. Op zondag 13 oktober wordt de bevrijding groots herdacht met onder meer een concert, defilé en de onthulling van een monument.

De herdenking start met een concert van Logeko en Palet, die worden ondersteund door de fanfare, in de kerk. Dit wordt gevolgd door een herdenking op het Engels oorlogskerkhof om alle Engelse soldaten die het leven lieten om Overloon te bevrijden eer te bewijzen met een kranslegging. Er wordt tevens een monument onthuld, waarin de molenstenen van de oude molen, die ooit aan de Oploseweg stond, zijn opgenomen.

Bevrijdingsvuur
In het dorp vindt een feest plaats en wordt de toerclub binnengehaald die eerder die week in het Franse Caen het bevrijdingsvuur zal ophalen. In de middag is er een defilé met mensen die gaan gekleed in kledij uit oorlogstijd, soldaten en vervoersmiddel uit die tijd. Ook jeeps en tanks zijn die dag te zien. Voor de kinderen zullen er in de tent Oudhollandse spelen zijn en er zullen oude technieken worden gedemonstreerd. Mogelijk wordt het programma voor zondag 13 oktober nog verder uitgebreid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant