Theatergroep Hilarius speelt op woensdag 7 augustus het middeleeuwse spektakelstuk 'Het Jaarfeest van Sint-Hilarius'.
Theatergroep Hilarius speelt op woensdag 7 augustus het middeleeuwse spektakelstuk 'Het Jaarfeest van Sint-Hilarius'.

'Het Jaarfeest van Sint-Hilarius' in Openluchttheater Overloon

Kunst en cultuur 185 keer gelezen

OVERLOON | Op woensdag 7 augustus staat de voorstelling 'Het Jaarfeest van Sint-Hilarius' op het programma van het Openluchttheater in Overloon. Theatergroep Hilarius speelt dit feestelijke en middeleeuwse ridderspektakel, waarbij een aantal vrijwilligers uit het publiek een middeleeuwse rol krijgt toebedeeld.

Er wordt gewerkt met namaakpaarden, muziek en geluidseffecten. De voorstelling is zeer visueel, met weinig tekst maar veel humor, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Op het jaarfeest stroomt het volk tezamen op het marktplein. Voor één dag in het jaar bestaan er geen rangen en standen; de slachter drinkt met de rentmeester, de boer met de schout, de bezembinder speelt met de jonker en de meid.., die vrijt, maar dat doet ze altijd! Zélfs jonkvrouw Isabelle vertoont zich in het openbaar. Het volk kan genieten van de getrainde roofvogels, vendelzwaaien en er is een heus toernooi. En dan komt iemand roet in het eten gooien...

Kaarten en meer informatie
'Het Jaarfeest van Sint-Hilarius' vindt plaats op woensdag 7 augustus om 14.30 uur in het Openluchttheater in Overloon. Na afloop is er ook een meet en greet met de spelers. Kaarten kosten 7,00 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Zie ook facebook.com/openluchttheateroverloon voor leuke acties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant