Vrije trap voor Juliana'31
Vrije trap voor Juliana'31 Foto Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo kwakkelt nog met vorm en samenstelling

Voetbal 987 keer gelezen

VEGHEL -  De swingende vorm bij de Veghelaren is er nog niet. Na de met 5-7 verloren wedstrijd afgelopen dinsdag tegen Achilles Veen, ging de formatie van trainer Niels van Casteren op lunchtijd zondag met 1-2 onderuit tegen kersverse Hoofdklasser Juliana'31 uit Malden. Jeroen van Schoonhoven smaakte de eer van zijn eerste treffer voor de Veghelaren. Tevens ook het enige doelpunt van Blauw Geel'38 kant wat er viel te noteren.

Het zijn de blessures die de club momenteel behoorlijk parten spelen. Danny Verbakel en Desley Schilders zijn op de weg terug, maar trainen alleen nog maar. Ymanuel Hurkmans wordt pas na de winterstop verwacht. Keeper Sebastiaan de Schouwer was de laatste maanden van de competitie niet inzetbaar bij de Veghelaren, bleek hersteld, maar is opnieuw geblesseerd geraakt. Ook Niels Wouters speelde niet hetzelfde als Zain Moghal die ziek thuis bleef. Om het ziekenfonds verhaal helemaal compleet te maken kwam Joey Hellstern vanmorgen terug van vakantie met zijn arm in het gips.

Hands
Toch stonden er om 11.00 uur elf spelers aan de aftrap bij het beginsignaal van scheidsrechter De Klein uit Mierlo. Twee teams die voor de aanval kozen en Blauw Geel'38 er het beste uitzag. Maar echte kansen wist de club zich niet te verschaffen. Het waren toch de gasten uit Malden die op voorsprong kwamen nadat de Juliana'31 spits makkelijk weg kon draaien en mocht scoren. Na rust kwam Blauw Geel'38 in de 64e minuut langszij met een slimme intikker van Van Schoonhoven. Echter vanaf de aftrap ging de bal richting de zestien van Blauw Geel'38 waar Tom Dekkers hands maakte en Juliana'31 vanaf de stip weer op voorsprong kwam. In die stand kwam geen verandering meer. Halverwege de tweede helft kwam er een massale wissel waar alle reserves hun opwachting mochten maken. Dinsdag, als de scherven wellicht weer zijn opgeveegd, speelt Blauw Geel opnieuw thuis. Hoofdklasser Leonidas uit Rotterdam is dan de tegenstander om 20.15 uur op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. Nog 20 dagen tijd heeft Van Casteren de tijd om zijn team in de juiste samenstelling en vorm te kneden. Op zaterdag 24 augustus staat het Velhovense UNA om 19.30.uur aan de aftrap in Veghel.

Beginopstelling Blauw Geel'38: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Erik van Loon, Tom Dekkers, Hadi Barglan, Martijn van Kessel, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,  Jamey Raas, Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven.