Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Amnesty Grave stopt met alle activiteiten, waaronder het bekende brieven schrijven.
Amnesty Grave stopt met alle activiteiten, waaronder het bekende brieven schrijven.

Amnesty Grave stopt na 45 jaar met alle activiteiten

  •   166 keer gelezen

GRAVE | Na meer dan 45 jaar actief te zijn geweest, heeft de werkgroep Grave-Malden van Amnesty International moeten besluiten te stoppen met haar activiteiten in deze regio. Het voortbestaan van de groep was niet meer haalbaar, gezien het steeds kleiner wordende aantal leden.

Samen met tientallen briefschrijvers heeft Amnesty in die 45 jaren duizenden brieven geschreven om op te komen voor mensen die onderdrukt of vervolgd worden vanwege hun geloof of overtuiging. "In veel landen is het nog slecht gesteld met de vrijheid van meningsuiting of geloof, of seksuele geaardheid. We hebben gemerkt dat de massale steunbetuiging voor individuele gevallen vaak helpt. Postzakken vol brieven maken indruk op autoriteiten van landen die mensenrechten schenden", aldus Pat Verhees namens Amnesty Grave-Malden.

Toch brieven schrijven?
Nu de werkgroep stopt kan iedereen die dat wil toch brieven blijven schrijven. Ga dan naar https://secure.amnesty.nl/aanmelden_schrijfacties. Verhees: "Dan krijg je elke maand voorbeeldbrieven toegestuurd per email."

Meer berichten