Het centrum van Grave heeft geen pinautomaat meer.
Het centrum van Grave heeft geen pinautomaat meer. Foto: Annelies Graafsma

Kunnen Gravenaars snel weer pinnen in het centrum?

Centrum 784 keer gelezen

GRAVE | Sinds ABN-AMRO en de Rabobank hun pinautomaten hebben weggehaald uit het centrum van Grave is geld pinnen en geld afstorten na winkelsluitingstijd in Grave onmogelijk. Een onhoudbare situatie, volgens velen. "Ik denk dat ze het probleem gaan oplossen", aldus directievoorzitter Aernout van der Does van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen.

Door Annelies Graafsma

Pinnen is in het centrum alleen mogelijk bij Albert Heijn en Primera. Na winkelsluitingstijd is online betalen de enige mogelijkheid; voor jongeren geen probleem, maar voor veel anderen toch nog een brug te ver. Zowel de Rabobank als de gemeente pleiten voor een pinautomaat aan de Trompetterstraat.

'Duwen en trekken'
De gemeente Grave is al maanden in overleg met Geldmaat, de organisatie die alle pin- en stortautomaten in Nederland beheert, maar zonder resultaat. Van der Does licht toe wat er aan de hand is: "Geldmaat heeft het beheer van de automaten overgenomen van de ABN, ING en de Rabobank. Een geldautomaat is risicovol en er wordt tegenwoordig minder contant geld opgenomen." Vanaf 2018 maakt de Rabobank zich sterk om een nieuwe, veilige automaat geplaatst te krijgen. "We zijn nu echt elke dag met Geldmaat bezig zijn. We zijn gevoelig voor de wensen van de inwoners van Grave, ik voel mij schatplichtig, want we zijn met ons kantoor vertrokken. Maar Geldmaat is een derde partij en niet gevoelig voor emoties. Het is duwen en trekken. Toch denk ik dat ze nu het probleem van Grave gaan oplossen", benadrukt Van der Does.

In gesprek
Een woordvoerder van de gemeente vult aan: "Besloten is dat de locatie aan de Trompetterstraat 32 in Grave het meest geschikt wordt geacht voor een pinautomaat. De Rabobank heeft er inderdaad bij Geldmaat op aangedrongen het plaatsen van een pinautomaat voortvarend op te pakken, maar Geldmaat kampt met grote drukte. Omdat het college het van belang acht dat er snel een pinautomaat geplaatst wordt, is Geldmaat benaderd voor een gesprek."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant