De huidige entree van de supermarkt aan de Hoogkoor in Boxmeer.
De huidige entree van de supermarkt aan de Hoogkoor in Boxmeer.

Boxmeer: Krappe bocht in Koorstraat wordt rechtgetrokken

Centrum 1.497 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente Boxmeer wil het Hoogkoorplein in Boxmeer opnieuw inrichten. Behalve maatregelen voor de wateropvang en het verleggen van de huidige supermarkt om de verhuizing van de Albert Heijn mogelijk te maken, wordt ook de Koorstraat onder handen genomen.

De krappe bocht in de Koorstraat, ter hoogte van de Hoogkoorpassage, wordt tijdens de herinrichting rechtgetrokken. Voor Schoonenberg, Hemels voor kinderen en Van Dinter Media ontstaat een nieuw pleintje, dat qua uitstraling aansluit op de Hoogkoorpassage. Het Hoogkoorplein zelf zal in zijn geheel opnieuw ingericht worden, op een klimaatbestendige manier; dat wil zeggen met extra aandacht voor groen en bomen. Ook op warme zonnige dagen moet het aangenaam zijn om op het plein te parkeren. Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid van 109 naar 137. Deze plekken vallen straks onder de blauwe zone. In de parkeerkelder vervalt de blauwe zone van maximaal twee uur parkeren.
De Boxmeerse gemeenteraad beslist 26 september over het toekennen van het benodigde bedrag van 4.470.000 euro voor de herinrichting van het Hoogkoorplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant