Elham (links) en Silvana heten iedereen van harte welkom.
Elham (links) en Silvana heten iedereen van harte welkom. Foto: Dorry Smeets

'Sterke' vluchtelingen openen pop-up restaurant in Gennep

Human Interest 1.252 keer gelezen

GENNEP | Wie lekkere gerechten uit de wereldkeuken wil komen eten, kan binnenkort terecht bij pop-up restaurant Zanoubia in Gennep. Eens in de twee maanden kan iedereen aanschuiven voor een driegangendiner bij de VSO-locatie van Mikado.

Door Dorry Smeets

Vijftien vrouwen, afkomstig uit Syrië, Eritrea, Iran en Somalië, zijn deelnemers aan 'En wat wil IK nu', een gezamenlijk project van de gemeente Gennep en INTOS. Doel van het project is deze vluchtelingenvrouwen mee te laten doen en zich bewust te laten zijn van hun eigen kunnen en mogelijkheden. Twee van hen zijn Elham Alkhaldi en Silvana Youssef; beiden zijn van Syrië gevlucht naar Nederland. "Tijdens de trainingen hebben we heel veel geleerd", laat Elham weten, "we hebben over onszelf en over onze toekomst gepraat; daarnaast bezochten we verschillende organisaties."
Het laatste onderdeel van het traject is het realiseren van een activiteit/evenement, waarbij elkaar ontmoeten het uitgangspunt is.

Zanoubia
Silvana: "Wij hebben gekozen voor het opzetten van cultureel pop-up restaurant Zanoubia, wat staat voor 'sterke vrouw'. Iedere twee maanden maken we gerechten klaar uit een ander land. De eerste keer gaan we Syrisch koken; we leggen uit hoe we het gemaakt hebben en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt." De eerste twee data zijn al bekend: Zowel op donderdag 5 september als donderdag 7 november is iedereen van harte welkom tussen 14.45 en 16.45 uur bij de VSO-locatie van Mikado, gelegen aan Stiemensweg 44 in Gennep. Een driegangenmenu kost slechts 5,00 euro, te betalen bij binnenkomst. "Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is het goed uiterlijk een week vóór de geplande datum te reserveren via zanoubia.gennep@gmail.com. Dit is een mooie manier om elkaar te leren kennen", vertelt Elham. Het tweetal zegt tot slot: "We kijken er heel erg naar uit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant