John Heijsterman: 'Beach Event pakt voor het jubileum extra uit.'
John Heijsterman: 'Beach Event pakt voor het jubileum extra uit.'

'Voor jubileumeditie Beach Event doen we iets extra's'

Sport 860 keer gelezen

SINT AGATHA | Het Beach Event in Sint Agatha viert komend weekend zijn 10-jarig jubileum. Net als tien jaar geleden is de organisatie nog steeds in handen van Jeugd- en jongerenwerk 't Staagje. "Sportiviteit en gezelligheid vormen altijd wel de hoofdmoot, maar voor deze editie pakken we extra uit", vertelt Beach Event-voorzitter John Heijsterman.

Door Martijn Schwillens

Wat in 2010 startte op het pleintje achter 't Staagje, is inmiddels doorgegroeid naar een volwaardig beachvolleybaltoernooi op de parkeerplaats naast MFA De Agaat. "We zijn van twaalf naar 24 teams gegroeid en beschikken nu over drie velden." Een week voor het evenement wordt 155 kuub zand gestort. De zandlaag is op alle velden 20 centimeter. Op de 'beach' in Sint Agatha kan de jongste jeugd op vrijdag 23 augustus vanaf 18.00 uur meedoen aan allerlei spellen-in-het-zand. Aansluitend is er een minidisco. De dag erop start om 10.00 uur het toernooi. Om 20.30 uur is in de feesttent een vrij toegankelijke feestavond met deejay Jo. "Vanwege het jubileum hebben we een uitgebreider randprogramma. Overdag is een deejay (Sam) aanwezig, dansschool Shanti geeft een workshop en sambaband Samba Maria Bahia geeft een optreden. Voor de kinderen hebben we een springkussen. Kinderen zijn welkom voor de kinderactiviteiten en mensen die een gezellige avond willen hebben, kunnen gewoon onze feestavond bezoeken."

Activiteiten en uitstapjes
Het ontbreekt de deelnemende teams aan niets in Sint Agatha. De deelname voor de teams is gratis, een natje en droogje zijn verkrijgbaar en zelfs de scheidsrechters en tellers zijn geregeld. "Wij moeten het hebben van de horeca-inkomsten en sponsoring." Die inkomsten worden gebruikt voor activiteiten en uitstapjes van 't Staagje. "Daarvoor is het ook ooit allemaal begonnen", weet hij. "Kinderen die willen weten of onze jeugdclub ook iets voor hen is, zijn altijd welkom overigens."
Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van het Beach Event of op www.staagje.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant