De raadsleden Ton Broekmans, Lee Tonnaer, Frank Dillerop en wethouder Karin Peters.
De raadsleden Ton Broekmans, Lee Tonnaer, Frank Dillerop en wethouder Karin Peters.

INGEZONDEN BRIEF: 'Veiligheid inwoners voorop bij Lob van Gennep'

Ingezonden 243 keer gelezen

De Partij van de Arbeid in de gemeente Mook en Middelaar verdiept zich momenteel in alle aspecten van de plannen rondom het Lob van Gennep. Gedurende deze verkenningen wordt ook nadrukkelijk gekeken naar hoe men in andere gebieden om is gegaan met waterveiligheid. De optie waarbij onze dorpen niet onder water gezet worden, mag niet van tafel verdwijnen.

Als Partij van de Arbeid Mook en Middelaar staat voor ons 1 ding voorop: De veiligheid van onze inwoners. Wij staan pal voor het belang van de inwoners van onze gemeente en zullen niet akkoord gaan met plannen die onze dorpen onnodig in gevaar brengen. Dat mogen de inwoners van onze mooie gemeente ook van ons verwachten.

Er ligt nog geen definitief stuk ter besluitvorming over Lob van Gennep bij de gemeenteraad.
Voor het zover is, zal de PvdA Lokaal-Sociaal fractie in de gemeenteraad van Mook en Middelaar zoals altijd aandachtig luisteren naar argumenten van iedereen die hier iets over te zeggen heeft. Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, inwoners en spontaan gevormde actiecomités. De onrust die er is bij veel inwoners in het Lobgebied nemen wij uiterst serieus. Daarom zullen we zoveel als mogelijk aanwezig zijn bij bijeenkomsten over dit onderwerp.

Inwoners van het Lobgebied roepen wij op om zich ook goed te informeren over dit bijzondere project. Het gaat om persoonlijke veiligheid. Wij adviseren dringend om de door het Lob van Gennep georganiseerde informatiebijeenkomsten te bezoeken en daar uw vragen te stellen.
Het is de taak van de gemeenteraad om goed naar argumenten te luisteren, zowel van voor- als tegenstanders. PvdA Lokaal-Sociaal heeft ook veel vragen. Een aantal zijn ingegeven door de actiecomités en vragen van individuele inwoners. In commissie- en raadsvergaderingen zullen wij het college kritisch bevragen over dit dossier

PvdA Mook en Middelaar
lee.tonnaer@pvda.mookenmiddelaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant