Kunstdorp Sint Anthonis beleeft 1 september de vijftiende editie.
Kunstdorp Sint Anthonis beleeft 1 september de vijftiende editie. Foto: Kunstkring

Kunstdorp in Sint Anthonis beleeft vijftiende editie

Kunst en cultuur 561 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Op de Brink in Sint Anthonis vindt op zondag 1 september weer het jaarlijkse Kunstdorp plaats met tientallen kunstenaars en hun kunstwerken in de tenten op het plein.

In het gemeentehuis is de ontvangstruimte met nadere informatie over de deelnemende kunstenaars en tevens de kunstwerken van de leden van de Kunstkring Sint Anthonis te zien. Hier is ook een formulier te krijgen om, nieuw dit jaar, een stem uit te brengen voor de kunstwerken en kunstenaar waar toeschouwers de meeste waardering voor hebben.
Het thema is dit jaar muziek en rond dit onderwerp hebben deze leden een kunstwerk gemaakt dat tevens op de Brink zal worden tentoongesteld. Bovendien heeft de harmonie Sint Caecilia ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan aangeboden om met diverse ensembles het Kunstdorp met muzikale klanken te verrassen. De tientallen deelnemende kunstenaars vertegenwoordigen een uitgebreid scala aan allerlei kunsttechnieken van etsen en andere grafische technieken, schilderen, beeldhouwen, metaalbewerking, textiele werkvormen, houtbewerking, juwelenontwerp en vele andere en gemengde technieken.
Zoals gebruikelijk bevat Kunstdorp Sint Anthonis weer een goed niveau van kunstwerken. Het evenement trekt jaarlijks 3.000 tot 7.000 bezoekers. De 15e editie van Kunstdorp vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via www.kunstkring.com

Kunstdorp in het gemeentehuis van Sint Anthonis..
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant