Wethouder Gerard Stoffels: 'Mensen kijken elk jaar weer uit naar de Cuijkse kermis.'
Wethouder Gerard Stoffels: 'Mensen kijken elk jaar weer uit naar de Cuijkse kermis.' Foto: Martijn Schwillens

Wethouder Stoffels: 'Cuijkse kermis is voor velen een jaarlijkse traditie'

Kunst en cultuur 615 keer gelezen

CUIJK | Het is een traditie waar Gerard Stoffels elk jaar weer naar uitkijkt: de kermis in Cuijk. De wethouder geeft op vrijdagavond 6 september het startschot voor vijf dagen feest in het centrum van Cuijk. "Het aanbod attracties is wederom zeer divers", benadrukt Stoffels.

De loswal, Maasstraat, Grotestraat en Markt zullen andermaal een kleurrijk lint vormen van verschillende attracties waarin zowel jong en oud vele uren plezier kunnen beleven. "Als gemeente investeren wij veel in activiteiten en evenementen om de leefbaarheid van onze gemeente in stand te houden en te verbeteren. In samenwerking met de Gebr. Regter (exploitant) zijn we er opnieuw in geslaagd om een gezellige en vooral goed bezette kermis neer te zetten. Het aanbod attracties is zeer divers, met een aantal leuke publiekstrekkers", vertelt Stoffels. 

Gezelligheid
Tijdens de komende editie van de Kuukse kermis vallen de Heartbreaker, Escape, Break Dance op. Voor de jongste kinderen zijn de draaimolen, rups en Dumbo redenen om met de familie op pad te gaan. Want ook dat aspect is waar de kermis volgens Stoffels mede op draait. "De kermis brengt gezelligheid. De kermis biedt meer dan alleen attracties. Het creëert een sfeer waar je graag naartoe gaat met familieleden en vrienden, ook vanwege het randprogramma dat de lokale horeca organiseert", vervolgt Stoffels.

Samenwerking
Teamleider Ad de Kort heeft, samen met Stoffels, Gebr. Regter, de horeca, Tiny Ooms en de wijk- en dorpsraden, zitting in de werkgroep voor de kermissen in Cuijk, maar ook in Haps en Beers. "De sfeer is overal feestelijk. Dat is in de lopen der jaren eigenlijk ook nooit echt veranderd, maar het vergt tegenwoordig wel meer werk om de kermis goed te organiseren. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met lokale ondernemers en horeca om verschillende evenementen aan elkaar te koppelen", verduidelijkt hij. De Kort doelt onder meer op de aankomst van de wandelaars van de Avondvierdaagse in Cuijk op vrijdagavond. Maar ook in Haps en Beers wordt verbinding met lokale (horeca)ondernemers gezocht. "Op die manier blijven de kermissen ook in de kleinere dorpskernen behouden", zegt Stoffels, "en om te zien wat er allemaal te beleven is, biedt de door Tiny Ooms bijgehouden website www.kermisincuijk.nl en de Facebookpagina "kermis in Cuijk" een geweldige uitkomst.

Vijfdaags feest
De officiële opening van de kermis in Cuijk is vrijdagavond om 19.30 uur. "De start van een vijfdaags feest, met muziek, gezelligheid en samenzijn. En natuurlijk leuke attracties. De kermis in Cuijk is voor velen een traditie, een reden om voor een weekend terug te komen naar paps en mams, met vrienden eropuit te trekken en oude bekenden te ontmoeten. Uiteraard zijn ook de terrassen geopend. Want ook dat is de kermis, gezellig met een biertje in de hand sfeerproeven."

Kijk voor meer informatie over de kermis, kortingsbonnen en een leuke winactie in De Maas Driehoek van dinsdag 3 september.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant